Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Podden med Kim Källström blev en dubbel-LP

Lundhs blogg

Veckans poddgäst är Kim Källström, lyssna via länken här, och vi satt i närmare två timmar i en hotellsvit dagen efter Fotbollsgalan och gick igenom karriären i både klubblag och landslag. Han är en intressant man att lyssna på. När producenten Olle Juhnell Lindberg gått igenom materialet så ville han få ut allt.

Lösningen blev två delar, uppdelat på två måndagar, och det är väl som att ge ut en dubbel-LP för er som minns vad det var för något. Man sitter på så mycket bra material att det inte går in på en skiva. Vad som är bäst för en podd går att diskutera, mitt argument för långa poddar har alltid varit att de riktigt intresserade kör hela vägen men vi testar denna variant.

Del 1 av podden är klubblagskarrären och Kim Källström säger att han aldrig funderade på att sluta helt, att fotbollen fortfarande är rolig, att resorna är rimligare i Grasshoppers, att han och familjen var trötta på att flytta runt och att marknaden styr vilka val man har.

Annons

Dessutom är Källström öppen om det finns ett litet sug på att spela i Sverige, betydelsen av Andreas Isakssons skifte till Djurgården, att Dif:s Bosse Andersson inte var den enda sportchefen han pratade med på Fotbollsgalan, att relationen med Djurgården är läkt men att han har respekt för att det är svårt att spela i Allsvenskan.

Dessutom om livet i Ryssland med stora pengar, tränarskifte och en klubb som plötsligt vill bli av med dig, chockflytten till Arsenal, reaktionerna på sommarpratet om tiden i London-klubben, varför han stannade i Frankrike så länge och hur det är att vara en del av en business.

Källström pratar även om de svåra valen man ställs inför som ung spelare, vad som krävs för att ta sig hela vägen, om de kraftiga reaktionerna på hans uttalanden om flyktingkrisen och att han engagerar sig i olika saker utanför planen för att han vill.

Annons

Nästa måndag kommer avsnitt 2 med allt om tiden i landslaget, om relationerna med Erik Hamrén och Lars Lagerbäck, varför han älskade att spela i Blågult, varför det är nyttigt med lite gruff som med Zlatan Ibrahimovic och den obeskrivliga glädjen vid framgång och att det blivit några tunga förluster.

Podden #Lundh är uppe i 125 avsnitt sedan starten, närmar sig åtta miljoner lyssningar och ALLA avsnitt finns här. Som vanligt hittar ni podden på Youtube, iTunes, Acast och andra ställen där poddar finns. Olle Juhnell Lindberg har producerat avsnittet och de andra under 2016 och han är öppen för synpunkter på olle.lindberg@tv4.se.

***

Tar några dagar på andra sidan Atlanten efter att fotbollssäsongen går ner på något lägre varv. Ska kolla en hel del tv-sport, läsa både böcker och magasin. Alltid lär man sig något och det är viktigt att försöka vara på tå i en bransch som ständigt förändras.

Annons

***

Sorglig krasch i Colombia där ett flyg med det brasilianska sensationslaget Chapecoense störtade. Man skulle spela final i Sydamerikas motsvarighet till Europa League vilket hade varit kulmen på en makalös resa för klubben som av tränaren kallats “Brasiliens Leicester”.

Skakande hur snabbt livet kan svänga, bara att se bilderna från hur man firade triumfen för några dagar sedan. Nu är det helt andra bilder och det gör som alltid ont att se sådant från ännu en tragedi.

***

Många av världens fotbollsproffs finns med i en undersökning om allt kring arbetsmiljön som det internationella spelarfacket, Fifpro, ligger bakom. Det är uppenbarligen inte bara glamour och stora pengar inom fotbollsvärlden, vilket väl ingen trodde, men det är intressant att ta del av den.

Även Sverige är med och det är slående siffror både när det gäller hot från fans, att en del inte får sina pengar i tid och några procent fått frågan om de fått erbjudande om att rigga en match. Däremot är det en miss att varken Spanien eller England finns med i undersökningen.

Annons

***

Sex sidor Leeds United i Sportbladet är man inte bortskämd med. Erik Nivas reportage om Leeds och Pontus Jansson finns nu även digitalt och är klart läsvärt. I kväll väntar Liverpool-Leeds på Anfield i Ligacupens kvartsfinal. Får se hur jag kan följa den då jag är på väg västerut.

Publicerad 2016-11-29 11:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto