Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Glad att Åsebro fick sina pengar, och heder åt Blåvitt-bas som sa det

Lundhs blogg

Podd med Blåvitts ordförande Frank Andersson denna vecka, och ni lyssnar via denna länken, och jag gillar att han mestadels gav raka besked. Extra kul att höra att Åsebro IF fått de pengar man begärt för Sebastian Eriksson, även om möjligen betalar ut över viss tid av likviditetsproblem.

Även om Frank Andersson kanske inte ger Åsebro det där hundraprocentiga stödet då han hänvisar till att Blåvitt hade pengaproblem så är det en seger att den lilla klubben vann. Att man efter fem års kamp fick rätt till pengarna är så gött, och det känns bra att jag har bidragit genom att skildra det.

Här ju skrivit mycket om det och här är min blogg från i somras då vi inte visste att Blåvitt helt vikit ner sig i kampen. Extra kul att Åsebro nu jobbar för att man ska få bättre insyn framöver. Klubben har lämnat in två motioner till Dalslands FF och därmed till Svenska Fotbollförbundet om det.

Allt för att föreningar framöver ska ha rätt till insyn i avtal vid spelartransfers samt att SvFF ska meddela berörda föreningar vid en ny övergång. Bara hoppas att SvFF lyssnar och ser till att ändra på upplägget för det är galet som det är att små klubbar kan bli förda bakom ljuset.

Annons

I podden ger Andersson sin syn på klubbens sportsliga resultat 2016, varför han redan nu vill förlänga kontraktet med Jörgen Lennartsson, varför Blåvitt inte lär anställa en klubbdirektör, vilken spelartyp som är prioriterad inför 2017 och varför ett riskkapitalbolag dröjer.

Andersson talar även om den avbrutna matchen mot Malmö FF, om besvikelsen att man inte spelade klart den, om regeländringen som SvFF och Sef drivit igenom, om att Tobias Sana gick utan straff och om relationen med Blåvitts hårdföra falang av fans.

Dessutom säger Andersson att Engvall-affären var bra för Blåvitt även om agenter fick del av klubbens pengar, att klubbens prioritet inte är att köpa tillbaka Kamratgården, att man vill vara säkra på siffrorna innan man berättar om det ekonomiska resultatet och att ekonomin fortfarande är hårt ansträngd.

Annons

Frank Andersson talar även om överraskningen över det mediala trycket att leda Blåvitt, besvikelsen över att man inte vårdar relationerna med gamla spelare och hur man ska förändra bilden av Blåvitt som en ”vit mans klubb” i delar av Göteborg.

Podden #Lundh är uppe i 128 avsnitt sedan starten, ligger nu på över åtta miljoner lyssningar och ALLA avsnitt finns här. Som vanligt hittar ni podden på Youtube, iTunes, Acast och andra ställen där poddar finns. Olle Juhnell Lindberg har producerat avsnittet och de andra under 2016 och han är öppen för synpunkter på olle.lindberg@tv4.se.

***

Champions League är nästan som måndag hela veckan. Paris SG-Barcelona. Har nästan tappat räkningen på mötena på senare år. Samtidigt är det nu det hettar till, då matcherna verkligen gäller avgöranden och då är det den bästa fotbollen.

Annons

Onekligen en radda godbitar och det är bra att Uefa spridit på matchdagarna så man kan se fler av matcherna:

Manchester City-Monaco, Real Madrid-Napoli, Benfica-Dortmund, Bayern München-Arsenal, Porto-Juventus, Bayer Leverkusen-Atletico Madrid, PSG-Barcelona och Sevilla-Leicester.

Tror de engelska lagen kan få tufft även om City bör ha möjligheter att fixa Monaco som överraskat denna säsong. Godbiten där blir Arsenals kamp mot Bayern. Fin drabbning. Blir kul för Benfica att ställas mot Borussia Dortmund där man onekligen har en chans.

***

Nära en hjärtinfarkt i dag när Arlanda Xpress körde till fel station och vi inte fick kliva av. Var tvungen att backa och rådda om och det krävdes en OJ Simpson-löpning (googla hans reklamfilmer för Hertz) genom flygplatsen för att hinna med flyget till Köpenhamn. Efter åt kändes mina 50 år, och det länge.

Annons

***

Hade gärna sett St Etienne-Manchester United på plats i Frankrike.

***

Sista rycket med boken “Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll” och vill du ha en signerad bok inför julen så är det följande ställen som gäller denna vecka. Om det inte är nära dig så mejla olof.lundh@tv4.se så löser vi det på något sätt.

Tisdag 13/12
Akademibokhandeln Väla, Helsingborg, 12:30-13:30
Akademibokhandeln, Landskrona, 16:00-17:00
Akademibokhandeln Center Syd, 17:30-18:30

Onsdag 14/12
Akademibokhandeln Gleerups, 16:30-17:30
Akademibokhandeln Nova Lund, 18:00-19:00

Fredag 16/12
Akademibokhandeln Ringen, 14:00-15:00
Akademibokhandeln Liljeholmen, 16:00-17:00

Lördag 17/12
Akademibokhandeln i Nyköping, 13:00-14:00 

***

Har inga synpunkter på att Cristiano Ronaldo vann Ballon d’Or. Även om han svajade ovanlig mycket så var han med och vann både EM med Portugal och Champions League med Real Madrid. Svårt att se någon som kunde peta honom från tronen.

Annons

***

Så här i efterhand förstår jag att min musiklärare bad mig byta till teckning. Om ni in tror mig, lyssna på jullåten jag spelat in hos Mix Megapol.

***

Kollega Andreas Sundberg har en bra artikelserie om SvFF:s arbete med talanger. Del 1 är HÄR och del 2 är HÄR. Spännande att man tror på att det kommer bättre spelare än Alexander Isak de närmaste åren.

Publicerad 2016-12-13 12:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto