Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rapport från en vinterturné, dag tre

Lundhs blogg

Tjernström vs Lundh hade besök av Linus Wahlqvist som talade om chanserna att nå det riktiga landslaget som mittback, om att komma i väg utomlands och att IFK Norrköping ska ta tillbaka SM-guldet. Dessutom hade han en förklaring till att talanger som kommer från Peking:

Fotbollskanalen on Tour var en maratonsändning med mycket bilder från träningen och ett batteri intervjuer. Inte minst bland en del allsvenska tränare som var på plats.

Bland annat en intervju med Hammarbys nye tränare, Jakob Michelsen, som föga förvånande flörtade med klubbens fans.

 

Pelle Ohlsson talade om skadan på Kerim Mrabti i fjol som blev början till slut för Dif-tränaren och om AFC:s nya målvakt är klar eller ej

 

Mikael Stahre om åren i Kina och suget att börja i Häcken

 

Peter Swärdh om Rasmus Elms önskan att nå landslaget samt att Melker Hallbergs utlåningar förstör karriären

Annons

 

Janne Andersson om Alexander Isaks framfart i Abu Dhabi

 

Victor Claesson om drömmen att lämna Allsvenskan

 

Håkan Ericsson om den hårda petningen av SvFF

 

Dessutom en lång, utskriven intervju med David Moberg Karlsson som talade ut om helvetet i Sunderland och där han i dag ångrar att han inte lyssnade på Sebastian Larsson.

Även en fredagskrönika om Leeds nya ägare och den fåfänga förhoppningen om att tro på en ny storhetstid när den moderna fotbollen bara blir modernare och modernare.

Som vanligt finns ALLT från vinterturnén samlat under denna länk. Vill man ha full koll så haka på min Instagram där det finns Instastories och även på Twitter rapporterar jag.

***

Ingen dimma i Abu Dhabi utan solen kunde gassa på direkt från start på förmiddagen vilket gjorde fredagen till den klart varmaste dagen hittills. Upp emot 26-27 grader och stekande sol. Solskyddsfaktorn gick åt.

Annons

***

De allsvenska tränarna anlände natten till fredagen. Käkade frukost med sympatiske Janne Jönsson som lämnat familjen i Miami på semester och flugit österut istället. HBK-tränaren missar därmed klubbens första träning på måndag men gillade initiativet att man träffas och utbyter erfarenheter.

Fem klubbar saknar representanter: Malmö FF, AIK, Djurgården, Östersund och Jönköpings Södra. I det sistnämnda fallet så skulle Christer Persson ha kommit, men han blev sjuk och därför ställde han in resan. De andra fyra klubbarna har av olika skäl valt bort deltagande i tränarkonferensen.

Ytterligare deltagare är Stefan Lundin från Sef, Roland Nilsson som är förbundskapten för P-landslag, Håkan Ericson och Andreas Pettersson från U21-landslaget. Dessutom så deltar givetvis Janne Andersson, Peter Wettergren och Lasse Lagerbäck när SvFF och Sef gemensamt försöker hitta vägar som kan lyfta svensk fotboll.

Annons

Tränarna ser två träningspass och matchen mot Elfenbenskusten på söndag (avspark 13:45 svensk tid och 16:45 lokal tid) innan de flyger hem natten till måndag. För många klubbar är det träningsstart i nästa vecka. Vill du veta mer om försäsongen så finns en hel del information här, i FÖRSÄSONGSGUIDEN.

***

Tre dagar, tre gymbesök. Stark start på 2017.

***

Sveriges första match är på söndag 8 januari och det är Sverige-Elfenbenskusten. Avspark 13:45 svensk tid och 16:45 lokal tid. Matcharena: Zayed Sports City Stadium.

Elfenbenskustens trupp som laddar upp inför Afrikanska Mästerskapen där man ska försvara titeln från 2015:

Målvakter: Sylvain Gbohuo (TP Mazembe, DR Congo), Badra Sangare (AS Tanda, Ivory Coast), Mande Sayouba (Stabaek, Norway)

Backar: Serge Aurier (PSG, France), Mamadou Bagayoko (St Trond VV, Belgium), Eric Bailly (Manchester United, England), Simon Deli (Slavia Prague, Czech Rep), Ousmane Viera Diarrassouba (Adanaspor, Turkey), Wilfried Kanon (ADO, Netherlands), Lamine Kone (Sunderland, England), Adama Traore (Basel, Switzerland)

Annons

Mittfältare: Victorien Angban (Grenada, Spain), Cheik Doukoure (Metz, France), Franck Kessie (Atalanta, Italy), Yao Serge N’guessan (AS Nancy, France), Geoffroy Serey Die (Basel, Switzerland), Jean Michael Seri (Nice, France)

Anfallare: Wilfried Bony (Stoke City, England), Max Gradel (Bournemouth, England), Salomon Kalou (Hertha Berlin, Germany), Jonathan Kodjia (Aston Villa, England), Nicolas Pepe (Angers, France), Giovanni Sio (Stade Rennes, France), Wilfried Zaha (Crystal Palace, England)

Sverige mötte Elfenbenskusten så sent som 2015 i Abu Dhabi och då vann Erik Hamréns landslag med 2-0.

Johan Mårtensson stänkte in 1-0.

[youtubeplay id=”d0UkftnwJWE” size=”medium”]

Marcus Rohdén gjorde 2-0.

[youtubeplay id=”48qBZOTUgi4″ size=”medium”]

Här är fotbollskanalens spelarbetyg från matchen.

Annons

Här finns bägge lagens lag med byten.

***

Under lördagen tränar Sverige på matcharenan, Zayed Sports City Stadium.

***

Snackade en del med Janne Jönsson om skandalen i Stabaek som norska Josimar skrivit om. Ni kan ta del av hela rättsrötan i norsk fotboll via denna länk. I grunden handlade det om att Stabaek hade ekonomiska problem och behövde sälja islänningen Veigar Páll Gunnarsson men utan att behöva dela med sig till franska Nancy som hade rätt till stora delar av övergångssumman.

Det var nära att Jönsson blev inblandad som Rosenborg-tränare för han och klubben hade möjlighet att köpa Johan Andersson och Gunnarsson i ett paket från sin förra klubb och där det var uppenbart att man värderat upp svensken och nervärderat islänningen så Stabaek skulle få behålla maximalt. Jönsson och RBK valde att kliva av det hela, vilket HBK-tränaren är glad för i dag.

Annons

***

Håkan Ericson kom in i frukostmatsalen med mörka solbrillor. Såg grym ut. Ögoninfektion var dock förklaringen.

***

Under träningen var det bra intensitet och det var framför allt Janne Andersson som ledde övningarna. Från sidan får man intrycket av att spelarna verkligen skött förberedelserna och dessutom är sugna att visa vad de kan. För några år sedan gick det alltid att spåra en del spelare som inte lagt manken till.

Klart att det finns ett U21-EM för en stor del av truppen (Tim Erlandsson, Linus Wahlqvist, Pa Konate, Joakim Nilsson, Jacob Une Larsson, Franz Brorsson, Filip Dagerstål, Kristoffer Olsson, Alexander Isak och David Moberg Karlsson) men det är ändå uppenbart att fler än de ser en möjlighet att visa klassen för Andersson.

Under spelet hade förbundskaptenen kastat om en del i elvorna jämfört med på torsdagen och ännu kan man inte läsa ut någon riktig startelva. Däremot är det tydligt att en del spelare som varit med mycket likt Lewicki och Claesson har ett extra lugn och självförtroende.

Annons

Lag A: Tinnerholm, Brorsson, Une Larsson, Nilsson – Bärkroth, Olsson, Allansson, Sema – Jeremejeff, Andersson

Lag B: Salomonsson, Wahlqvist, Dagerstål, Konate – Moberg Karlsson, Lewicki, Claesson, Ghoddos – Isak, Frick

Min startelva hade varit följande: Linde – Tinnerholm, Wahlqvist, Brorsson, Konate – Moberg Karlsson, Lewicki, Claesson, Ghoddos – Isak, Andersson.

***

Spelarna besökte Ferrari World och åkte berg-och-dal-bana i 240 knyck.

***

I TV4-gruppens utsända styrka är det olika syn på klockan…men vi kämpar på.

Publicerad 2017-01-06 19:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto