Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rapport från en vinterturné, dag sex

Lundhs blogg

[tv4play id=”3729152″ size=”medium”]

Inte en dag utan Tjernström vs Lundh och denna måndag med Viktor Claesson som var Sveriges “Man of the Match” mot Elfenbenskusten. Elfsborgs playmaker gjorde mål för landslaget redan 2012 i Qatar och då förutspåddes en lysande framtid, men det har tagit längre tid att ta klivet.

Annars var det en lugnare dag i svensklägret då blott ett fåtal tränade på Zaed Sports City. Startspelarna från söndagens match och någon till körde rehab. Ni kan se dem i poolen HÄR. Därefter var det en fri dag för spelarna och några spelade golf med en del ledare i Abu Dhabi, men majoriteten drog till Dubai. Kan man gissa på shopping?

Annons

Fast det var presskonferens med Janne Andersson som ni ser ovan, och man måste säga att förbundskaptenen är trygg i de flesta fall. Oavsett om det handlar om röster på Zlatan, Messi eller Ronaldo eller kritik mot vinterturnén eller något annat så parerar han det. Även om han skämtsamt (?) sa att nu var det slut på att Peter Wettergren ger intervjuer efter att han öppnat för fråga till Zlatan om comeback.

Som vanligt hittar ni ALLT material från Abu Dhabi via denna länk och det är intervjuer med Franz Brorsson, Peter Abrahamsson och Kristoffer Olsson.

***

Ännu en strålande dag i Förenade Arabemiraten. Den dimma som bäddade in Abu Dhabi de första dagarna vi var på plats har inte synts till på några dagar utan blå himmel, sol och 27-28 grader.

***

Måndag innebär poddavsnitt och det är Oscar Lewicki som är gäst 132 i Lundh. Han ger en osminkad bild av fotbollsvärlden och berättar att han inte ens utbytt ett sms med sparkade tränaren Allan Kuhn. Här har man kämpat stenhårt ihop under ett knappt år och sedan skiljs man åt utan ett ord.

Annons

MFF-mittfältaren berättar om tiden i Bayern München, om varför han valde Häcken framför större pengar i Tyskland, hur han resonerar kring sitt utgående kontrakt i Malmö och hur han ska ta tillbaka sin landslagsplats. Dessutom om varför han får spela intresserad när lagkompisarna kollar dyra klockor och väskor.

Avsnittet med Lewicki hittar ni HÄR. Podden #Lundh är uppe i 132 avsnitt och ligger nu på över åtta miljoner lyssningar och ALLA avsnitt finns här. Som vanligt hittar ni podden på Youtube, iTunes, Acast och andra ställen där poddar finns. Olle Juhnell Lindberg har producerat avsnittet ovan och de andra under 2016 och han är öppen för synpunkter på olle.lindberg@tv4.se.

***

Zlatan vann en seger mot Ulf Karlsson och det var rätt. Kan tycka att den förre förbundskaptenen i friidrott kom billigt undan med tanke på att hans uttalande i tidningen bara var en uppföljning av vad han sagt på scenen, som han blev fälld för. Sedan är det väldigt få som reagerat på Karlssons utläggningar om Grekland och Italien i samma utspel.

Annons

***

Tillbaka i gymmet för dag sex.

***

Pratade en längre stund med förre HBK-spelaren Tim Sparv som bor på vårt hotell med Finlands landslag. Han led med sparkade Hasse Backe som aldrig hade något flyt, enligt Sparv. Sedan suckade Sparv lite över att Finland inte fick spela match i Abu Dhabi utan fick åka buss i över två timmar till ett annat emirat inför måndagens match.

Det är annars ett år sedan Hasse Backe inledde karriären som finsk förbundskapten och fick stryk mot först Sverige och sedan Island med Lasse Lagerbäck. Förlusterna fortsatte under vårens träningsmatcher och efter missflytet i VM-kvalet mot Island (tappade seger 2-1 bort till 2-3 på några minuter och det efter en grov domartabbe) så fick han gå i mitten av december.

Finland inledde omstarten under nya förbundskapten Markku Kanerva under måndagen och det blev den första segern för det finska landslaget på 490 dagar när man slog Marocko (som genrepade inför Afrikanska mästerskapet) med 1-0 efter att mittbacken Juhani Ojala nickade in enda målet på hörna.

Annons

***

Mina kollegor Sundberg, Tjernström och Rasta-Danne drog till Dubai under kvällen och hämtade hem material från Albin Ekdal och Nabil Bahoui som spelade match med Hamburg SV. Vaket att hugga på det och få Ekdals syn på Ulf Karlsson (även HSV-spelaren pekades ut av Karlsson) och dessutom lyssna till hur Bahoui ser på framtidsplanerna.

Man kan konstatera att ingen från landslagets ledning åkte den dryga timmen till Dubai för att kolla in Ekdal i spel och kanske snacka med Bahoui som trots allt var en landslagsspelare när han var i slag. Bara att hoppas att Nabil Bahoui får till ett klubbyte som gör att han får fart på karriären igen.

***

Under tisdagen blir det bara fyspass för spelarna och sedan blir det matchförberedande träning på onsdag. Så svårt att läsa in någon startelva inför mötet med Slovakien på torsdag.

Annons

***

Kvällen i Abu Dhabi kröntes med Cambridge-Leeds United i FA-cupen via en tv-skärm.

Publicerad 2017-01-09 20:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto