POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vore tjänstefel att inte kolla med Mellberg

Blåvitts sportchef Mats Gren bjöd hem Olof Mellberg efter BP:s segermatch mot Örgryte. En av svensk fotbolls hetaste tränare är givetvis intressant för andra klubbar och Blåvitt jagar ny tränare.

Naturligtvis otur för Gren att en granne mötte Olof Mellberg i trappuppgången och uppgifterna spred sig snabbt via sociala medier. Kvällstidningarna mötte därför Mellberg när han lämnade Grens bostad på onsdagskvällen.

Olof Mellberg har aldrig varit någon som älskat journalister, men han avfärdade det hela och talade istället om att mötet gällde mittbacken Carl Starfelt som ska flytta till Blåvitt. Det låter en aning krystat, minst sagt, även om Mellberg nu har sportchefsansvaret.

Om Olof Mellberg flyttar? Inget är väl omöjligt även om Stockholm lockade honom när han återvände till Sverige och han har barn i skola, men det är givetvis helt andra möjligheter kring Kamratgården än kring Grimsta IP.

Mellberg sitter dessutom på ett utgående kontrakt och det vore tjänstefel om inte Mats Gren sonderade terrängen kring en tränare som tagit BP från division 1 till toppen av superettan på ett och ett halvt år trots små resurser och stor omsättning av spelare.

Nu är naturligtvis inte Mellberg ensam, även assisterande Azrudin Valentic har bidragit till att den tidigare oerfarne tränaren fått sådan utväxling på karriären. Plus att han kunnat jobba i lugn och ro och utan vare sig tryck eller förväntningar.

Vore Mellberg rätt för Blåvitt? Med tanke på att han lyckats med ett begränsat material så hade det passat IFK Göteborg rätt då ekonomin inte är så stark och att man sagt att man ska bygga ett lag för att vinna SM-guld 2021.

Sedan har BP under Mellberg stått för en rätt teknisk och passningsorienterad fotboll, vilket väl sitter i Grimsta, men som man kanske ändå inte gissat att den gamle mittbacken skulle propagera för. Ett spel som i dagsläget känns en bit från Kamratgården med 4-4-2 i DNA:et.

Mats Gren träffar säkert fler än Mellberg – hoppas det i varje fall – för det är sällan rätt väg att bara gå på den tränare som är het för tillfället. Graham Potter blir nog svår att locka från Östersund, men han är också en tränare som jobbar med små medel.

Även Kim Bergstrand och Jimmy Thelin som åstadkommit en hel del med små medel är fast i långa kontrakt. Henrik Larsson är utan kontrakt och är en aning skamfilad efter sista tiden i HIF där det inte gick bra även om ekonomin spelade en stor roll.

Det är ingen lätt uppgift att hitta en tränare som kan få fart på IFK Göteborg igen, men det måste vara ett jobb som trots allt lockar en del för om det börjar rulla så är det en av giganterna i svensk fotboll och då kan det bära i väg riktigt långt.

***

Viktigt och bra att AIK går ut i riktning mot alla som gick hårt åt Oscar Linnér efter Braga-matchen.

***

Carlos Strandberg till Malmö FF. Bara hoppas att han får rejält med speltid och under en längre tid så att han får styr på karriären. För många klubbyten är aldrig bra.

***

AIK fick in Obasi och plötsligt har man en kvalitet som gör att man kan utmana om SM-guldet. Synd bara att en kvalitetsförstärkning dröjde så länge. Varför? Ja, det finns säkert en förklaring till det.

***

Podden har uppehåll och ännu är inte nytt startdatum satt. Återkommer i ärendet. Finns dock 159 avsnitt.

***

Caroline Seger ger Rosengård en injektion. Nu sägs Kosovare Asllani vara på väg hem till Linköping. Onekligen bra för allsvenskan att en del stjärnor vänder hemåt.

***

Leeds United vann seriepremiären och första cupmatchen. Optimismen kring Elland Road – som nye ägaren köpte tillbaka i somras – har inte varit på dessa höjder på väldigt länge.

***

Hörde att sparkade Jörgen Lennartsson inte var helt nöjd med Alf Westerbergs inhopp på Blåvitts tränarbänk.

***

Torsdag kväll väntar det uppskjutna mötet mellan Blåvitt-AIK. Väldigt bra att polis och åklagare jobbar på och att ytterligare en person är brottsmisstänkt för händelserna som ledde till att den blev uppskjuten i våras.

En AIK-spelare ska då ha blivit kontaktad och erbjuden pengar för att påverka matchens utgång. Men det är lite konstigt att det drar ut så på tiden, det var trots allt 18 maj och nästan tre månader sedan.

Åtal och helst en fällande dom är önskvärt så att ärendet inte bara försvinner i en kombination av mycket rubriker och hårda uttalanden men väldigt lite transparens och egentlig klarhet i vad som hänt.

Publicerad 2017-08-10 kl 10:14

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto