POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Victor Nilsson Lindelöf måste få tid och chanser

Klart att ligastarten inte blev exakt vad Victor Nilsson Lindelöf räknade med när han i somras signerade ett fyraårskontrakt med Manchester United. Mittbacken fick sitta på läktaren när West Ham fick stryk på Old Trafford.

José Mourinho var tydlig efter matchen om att VNL behöver mer tid för att anpassa sig till klubben och Premier League och att han kommer att få tid. Allt annat vore ju korkat med tanke på att United betalade 350 miljoner för svensken.

Lindelöf hade ju en försäsong där betygen legat på nedre halvan och han har fått en hel del kritik, och att han inte startade i ligapremiären var väl ingen skräll. Däremot överraskade det att han inte fick plats på bänken.

Ändå något förvånad över reaktionerna, både i Sverige och England, kring petningen. Manchester United har spelat en riktig tävlingsmatch. En. Av runt 50 tävlingsmatcher som lätt kan bli 55-56.

Det är som om det inte finns något tålamod kvar överhuvudtaget. Lindelöf har fyra år kvar på kontraktet och det är väl inte så underligt att allt inte bara rullar på från start. Få spelare har inte haft några hack i kurvan under sina karriärer.

Egentligen har Lindelöf haft två sanslöst framgångsrika år och där det mesta bara flutit på. Från inhoppet i U21-landslaget till EM 2015, till spel i Benfica i både liga och Europa och som given i A-landslaget. Klivet till England ställer en del andra krav och rampljuset är ett helt annat.

Lägg till trycket av att kosta 350 miljoner kronor och en lön som följer med på en helt annan nivå. Ingen spelare kanske erkänner det, men det är givet att det följer med och jag tror det är få personer som inte reflekterar över det.

José Mourinho har fått rejält med resurser för att stöpa om Manchester United och första indikationen mot West Ham var lovande, men det är tidigt än. Det skulle dock förvåna om man inte slogs i den yppersta toppen.

Det innebär att konkurrensen för Lindelöf blir tuff, men att Mourinhos skola är nyttig. Klart att mittbacken har en potential att ta platsen bredvid Eric Bailly och United kommer att spela tillräckligt med matcher för att det ska finnas chanser.

För Lindelöf handlar det bara om att kriga på och vänta på tillfällena. Övertygad om de kommer och att mittbacken har stora möjligheter att fixa den nivån. Oavsett är det väl tidigt att skrika om succé eller fiasko efter en match.

Det är även lite löjligt att läsa om hur engelsk press eller engelska experter “sågar” Zlatan i jämförelse med ersättaren Romelu Lukaku. Det går så fruktansvärt fort och man glömmer väldigt kvickt vad någon gjort.

***

Glädjande att Djurgårdens Felix Beijmo inte verkar allvarligt skadad. Såg läskigt ut mot IFK Norrköping. Värre för Andreas Blomqvist som ännu inte fått besked, men befarar det värsta. Vore tungt för honom och Peking om han återigen skadat knät allvarligt.

***

Det svenska transferfönstret drog igen vid midnatt i fredags. Nu väntar några veckor när utländska klubbar kan värva från allsvenskan. Hade förvånat om inte Malmö FF blev av med en del spelare för att ta inte lite pengar. SM-guldet bör man inte kunna tappa.

***

John Guidetti ser ut att missa VM-kvalet efter ett brutet nyckelben. Förbundskapten Janne Andersson presenterar truppen till matcherna mot Bulgarien och Vitryssland onsdagen 23 augusti.

Blir intressant vem som backar upp Marcus Berg? Ola Toivonen är given och sedan får väl Christoffer Nyman haka på. För Andersson skiftar inte för mycket i manskapet och Berg/Toivonen gjorde det bra.

Därefter slåss väl Isaac Kiese Thelin och Samuel Armenteros om den sista anfallsplatsen, men den förstnämnde har fått ringa speltid och den sistnämnde har en ljumsskada vilket innebar att han missade ligapremiären.

***

AIK:s Rikard Norling har gått in och börjat styra i intervjuer. När de ska publiceras och vilka som går att intervjua. Känns inte som att fokus ligger på rätt saker.

Publicerad 2017-08-14 kl 17:22

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto