POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Janne Andersson gjorde som Lagerbäck

Fotbollskanalen On Tour är givet varje dag, här är måndagens avsnitt:

***

Under tisdagens träning på Balgarska Armia Stadium i Sofia var det hett. Trots att meteorologerna utlovat regn och kallt så var det soligt och närmare 30 grader på den minst sagt slitna läktaren.

Det var en sådan gammal arena med löparbanor och läktare som sluttade plant utåt. Allt annat än dagens tajta fotbollsarenor, och säten och allt runt om kring var gammalt och bedagat. Undantaget var reklamskyltarna för lokala spelbolag och mobilbolag.

På planen var det också varmt och planen var extremt torr och de svenska spelarna fick till en rejäl bevattning innan man körde i gång samlingens första riktiga träningspass när nu alla spelare anlänt till den bulgariska huvudstaden. Såg rätt skapligt ut.

Efter uppvärmningen körde Janne Andersson likt Lagerbäck på sin tid och lät många spelare hålla ihop i block men i olika elvor: Granen och VNL var mittbackar i ett lag, Lustig och Durmaz till höger i ett lag, Augustinsson och Forsberg till vänster samt JJ och Ekdal centralt på mittfältet.

Enda avvikelsen var att Marcus Berg och Ola Toivonen parades ihop med Totte Nyman och Samuel Armenteros, men det vore en skräll om det inte blir Berg och Toivonen på topp mot bulgarerna.

Därav kan man läsa in följande startelva: Olsen – Lustig, VNL, Granqvist, Augustinsson – Durmaz, Ekdal, Johansson, Forsberg – Toivonen, Berg.

Vilket är den startelva som spelade mot Frankrike i juni och det är väl inget att säga något om. Till och med Martin Olsson förstod att Sverige inte ändrar på ett vinnande lag och förklarade att det viktigaste är att landslaget vinner. Och det har han rätt i.

***

Albin Ekdal har rejält ont i ryggen mellan matcherna. Måste vara tveksamt att han spelar två matcher inom loppet av mindre än tre dygn. Sebastian Larsson in mot Vitryssland?

***

Gustav Svensson började ställa om tiden redan i Seattle. Det skiljer tio timmar mellan hans bostadsort och Sofia.

***

SvFF har värvat Marcus Ericsson, a.k.a. “Loverboy”, och fotografen ska se till att få fart på bildströmmarna kring landslaget. Naturligtvis helt rätt strategi, där är förbundet långt efter klubbar ute i Europa som jobbar oerhört mycket med sociala medier.

***

Apropå GT:s uppgifter om att Blåvitt frågat Olof Mellberg om tränarjobbet så var förre BP-spelaren Albin Ekdal övertygad om att den gamle mittbacken trivs i Bromma. Återstår att se var det slutar.

***

Det är inte konstigt att frågan om Zlatan i ett eventuellt VM dyker upp. Det är väl givet att man tänker tanken, så även Janne Andersson, men det är långt till att Zlatan spelar match. Sedan är frågan om dynamiken i landslaget inte skulle skifta på ett negativt vis?

***

Blev intervjuad av Jönköpings-Posten i förra veckan och såg då inte att mitt svar om att Jönköpings Södra värvar från “fyndhyllan” blev “flinghyllan” i artikeln. Nu har JSödra-basen Mats Tidstrand kallat det nedlåtande mot den trupp klubben har.

Kan egentligen inte se betydelsen av att värva från en flinghylla…en del är billigt och en del är väldigt dyrt. För mig är det rätt givet att JSödra har problem för att man inte lyckats med sina värvningar som är från en av fotbollens fyndhyllor.

Publicerad 2017-08-29 kl 13:03

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto