Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Peter Gerhardsson stänger 2017

Hånad i Public Service i Sveriges Radio för bragdguldet. Får tugga i mig det och svordomarna som följer, men de har en del att slipa på när det gäller min skånska…bäst är att Suzanne Sjögren är inkallad som tolk. Sju minuter in i detta avsnitt.

***

Pawel Cibicki fick äntligen debutera i Championship för Leeds United när han hoppade in i första halvlek i vinstmatchen mot Queens Park Rangers. Stod för en assist till 2-0 och fick högt betyg för sin insats i lokaltidningen Yorkshire Evening Post.

***

Förbundskapten Peter Gerhardsson är sist ut 2017 i det som är avsnitt 175 av Lundh och det går att se i intervjun i filmat format 21:15 på Sportkanalen måndag kväll och från onsdag kväll (21:15) på Fotbollskanalen.

I intervjun ger Gerhardsson sin syn på konflikten mellan spelarna och SvFF om ersättningsnivåerna, om hur Sverige ska ta medalj i VM i Frankrike 2019, om hur spelet ska utvecklas och om hur en del av Pia Sundhages veteraner tog beskedet om att de var petade.

Givetvis talar Gerhardsson om åren i Häcken, om hur det är att lämna klubblag för landslag, om vikten av att ta en allsvensk medalj och vinna en titel, om vad som stoppade klubben från att nå ännu större framgångar, om varför han inte tog en allsvensk klubb och samtalen med Hammarby.

Naturligtvis finns podcasten ute och det finns även ett extramaterial med Gerhardsson där han talar om spelarkarriären i Hammarby och Vasalund, om de mytomspunna SM-finalerna mot Blåvitt 1982, om varför laget inte laddade på rätt sätt inför returen och känslan när Bajen gjorde 6-0 i Karlstad och Vasalund missade allsvenskan 1989.

Sedan i april 2014 har poddintervjuerna rullat och är uppe i 175 avsnitt, men nu blir det en paus över helgerna. Förra vintern var det ingen paus men då hamnade en del avsnitt på helgdagarna och man såg att lyssnare kanske hoppade ett och annat avsnitt. Under ledighet lyssnar man inte på poddar så mycket.

Under 2017 blev det 45 avsnitt av intervjuerna, och de finns ALLA här, varav elva blev filmade (tre av dem i Almedalen och de finns här). Tanken är att det ska rulla på som vanligt även under 2018 och att åtta filmas till våren och åtta till hösten men att det blir ytterligare 25-30 avsnitt.

I den här världen kan det svänga snabb, men det är planen. Intervjun med Peter Gerhardsson stänger verksamhetsåret 2017 för min del och arbetet drar i gång först 2 januari då landslaget sätter kurs mot Abu Dhabi och vinterturné. Matcher väntar mot Estland 7 januari och Danmark 11 januari. Ett avstamp mot VM i Ryssland. Härligt.

Hotell är nu bokat vid den svenska VM-basen. Landslagschefen Lasse Richt kan vara lugn, det blir inte så att vi checkar in på landslagets hotell Kempinski. Men det är bara att inse att det blir en del resande och att logistiken blir en rejäl knut att lösa för presskåren på plats.

Publicerad 2017-12-11 kl 07:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons