Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
41v

Sömnig färd till Abu Dhabi kunde slutat illa

Ett fullknökat flygplan till Dubai, med delar av landslaget ombord, landade i tid. Efter lite väntan på bagage så var det lång kö till taxibilarna som gick i skytteltrafik.

Det är rätt uppenbart att många vill semestra i Förenade Arabemiratens eget Las Vegas. Det var gott om familjer som antagligen ser fram emot sol, bad och kanske lite shopping.

Kollega Frida Nordstrand och jag blev tilldelade en statlig taxi och stuvade in väskor och satte av mot Abu Dhabi där Janne Andersson samlar spelarna för träningar och två matcher.

Efter en kvarts bilfärd började chauffören att gasa rejält för att sedan släppa gasen helt parallellt med att bilen åkte ut ur filen, ömsom höger och ömsom vänster.

Till slut undrade Frida om chauffören inte somnade till hela tiden. Ögonen var slutna när vi kollade via backspegeln. Vi frågade, men chauffören nekade och skyllde på bilen och däcken.

Det upprepades gång på gång och det var rätt uppenbart att chauffören nickade till med jämna mellanrum. Något jobbigt läge. Som tur var så var motorvägen rak och trafiken begränsad.

Vi började då snacka med chauffören som var från Sri Lanka och hade jobbat i Dubai sedan 2003. Allt för att hålla henne vaken när hon körde oss till hotellet i Abu Dhabi.

Visade sig att första året i Dubai blev hon lurad hit och lovades ett helt annat jobb än städjobbet det blev. Dessutom krävde bolaget pengar för att hon skulle få sluta efter ett år, men det vägrade hon betala.

Faktum var ju att hon betalat mycket bara för att komma till Förenade Arabemiraten och jobba. Efter ett år blev hon chaufför och nu kör hon nattpass i taxi sex dagar i veckan.

Hon brukar köra till 04:00 på morgonen för att sedan tvätta bilen innan hon går till sängs 06:00. Hon delar ett rum med två andra kvinnor, men de jobbar dagtid så hon får sova i fred.

Visade sig att torsdagar är hennes enda lediga dag. Då var det kanske inte så konstigt att hon var trött denna natt till onsdag, när hon hämtade oss på flygplatsen, då hon körde sitt femte raka nattpass.

Det sliter givetvis men lönen måste in för att betala hyran och försöka skicka hem pengar, om det blir något över. Missat jobb utan giltigt sjukintyg innebar ett bötesbelopp till arbetsgivaren.

Hennes enda syssla utanför jobbet var att gå i kyrkan, hon är katolik efter sin pappa. Så när hennes lägenhetskamrater ville göra något så tackade hon alltid nej till deras erbjudanden.

Hon var oerhört vänlig och hjälpsam och gav samtidigt en sorglig beskrivning av livet, om varför hon inte gift sig på Sri Lanka, om mäns alkoholmissbruk och övergrepp på kvinnor där och hur hon nu hjälpte sin syster med tre barn då systerns make supit ihjäl sig.

Till slut var vi framme och så länge vi snackade henne körde hon rakt och stadigt. Hon ville absolut inte erkänna att hon trött, men troligen var vi kvällens sista körning. Dock skulle hon tillbaka till Dubai, och jag hoppas att det gick bra.

Ibland behöver man inte så mycket påminnelse om vilken tur man haft i livet som blivit född i Sverige med allt som följer med det. Då gick det att ta att hotellet gjort fel och inte hade några rum till oss på ett fullbelagt hotell…

…och efter en stund fick Frida ett rum och någon halvtimme senare hade jag ett rum. Dessutom har managern lovat att det ska finnas rum när Johan Tarland och Oscar Dahl kommer i natt.

•••

Ingen Magnus Eriksson. Ingen Carlos Strandberg. Två tunga återbud.

•••

Presskonferens med Janne Andersson 08:30 svensk tid.

•••

Jordan Larsson vänder hem till allsvenskan och till IFK Norrköping. Nog rätt val, där får han speltid och det är lugnare medial bevakning av klubben vilket är en hjälp om man är Henrik Larssons son.

Publicerad 2018-01-02 kl 23:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons