POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Krisen i Chelsea ger Malmö FF ett halmstrå

LONDON. Nej, ett allsvenskt lag borde inte kunna vinna på Stamford Bridge. Ändå är den pågående och galopperande krisen i Chelsea ett rätt rejält och tåligt halmstrå för Malmö FF, även om det är ett halmstrå.

En del av södra London lär färgas ljusblå under torsdagen. Många MFF-fans är på plats i den engelska huvudstaden för ännu en utlandsresa där de kan stötta sitt lag. Passande nog spelas 16-delsfinalen när Skåne har sportlov, och även på flyget från Stockholm fanns det Malmö-anhängare.

Inte nog med att MFF-supportarna slukade sin biljettkvot, det har varit ganska lätt att köpa biljetter till matchen även på andra ställen på arenan. Europa Leagues 16-delsfinal mot ett allsvenskt lag är knappast något som drar Chelsea-fans när det kryllar av matcher och där det står en pokal på spel på söndag.

Så det lär vara MFF-fansen som dominerar på läktarplats, eller åtminstone lär de höras mest. Om de kör med bengaler likt på hemmaplan återstår väl att se, men att de kommer att prägla inramningen är ingen vågad gissning. För det här är betydligt större för allsvenskans gigant än för Chelsea.

Det är naturligtvis inte optimalt för Chelsea att balansera FA-cupmöte med Manchester United (förlust) och Ligacupfinal mot Manchester City samma vecka som Malmö FF ska skickas ur Europa League. Och Anders Christiansens reduceringsmål var knappast vad ansatte tränaren Maurizio Sarri behövde.

Självklart ska en klubb likt Chelsea kunna just balansera olika fronter, det är därför man har en spelartrupp värd fem, sex gånger hela allsvenskans spelarbesättning. Samtidigt går det inte att komma i från att just nu gungar London-klubben och efter FA-cupförlusten mot United i måndags talas det om sparken för Sarri.

Sedan tidigare finns en trög start på året i bagaget, ett fall i Premier League-tabellen och den förnedrande ligaförlusten mot Manchester City som var klubben värsta förlust på över 25 år. Ja, det är inte lätt att leda Chelsea just nu när kraven på prestationer är en bit från vad som syns på planen och i resultat och tabeller.

Det är i den krisen som Malmö FF:s halmstrå finns. Ett mål för MFF hade kunna vända Chelsea-publiken mot Sarri, redan i måndags var man efter italienaren. I Malmö verkade det knappast som om spelarna brann för den förre Napoli-tränaren och bara Willians minspel när han blev utbytt var rätt talande.

För om Sarri hade en oväntat stark startelva mot Malmö för en vecka sedan och dessutom skickade in både Hazard och Kanté för att döda matchen med ett 3-0 mål så är det svårare att balansera torsdag kväll. På söndag väntar Manchester City i Ligacupfinalen och där finns mer än en pokal då man även kan ta revansch för förnedringen häromveckan.

Vilket också öppnar för Malmö FF som går in i en match där man borde vara stärkt över insatsen på Stadion. Då man gjorde en väldigt stark insats men där ett par misstag straffade sig. Det borde bli likadant på Stamford Bridge, att Chelseas klass borde avgöra men om MFF kan utnyttja ett läge skulle det vara annorlunda.

Att MFF behöver göra minst två mål för att antingen ta sig vidare (vid 2-0) eller ta matchen till förlängning (vid 2-1) talar givetvis också emot Uwe Röslers manskap. För Chelsea vet att man kan förlora med 1-0 och ändå gå vidare och därför är det inte säkert att man kommer att blotta sig.

Samtidigt måste det vara en kul match för MFF-spelarna. Ingen förväntar sig att de ska kunna rubba Roman Abramovitj miljardbygge som befinner sig många nivåer upp i näringskedjan, men samtidigt finns det där halmstrået och ett mål skulle kunna göra att det blir en ny och klassisk Europa-kväll.

Rösler kommer troligen att mönstra samma startelva som senast nu när Arnor Traustason blivit pappa. Inget att anmärka på där och för MFF:arna handlar det om att ha tålamod och sedan tro på att en chans kommer och då hänger det på Antonsson, Rosenberg eller vem som nu får möjligheten. Där måste de vara lika skarpa som Chelsea senast. Då finns ett litet hopp.

Av 100 matcher mellan Chelsea och Malmö FF så bör Premier League-jätten vinna 98 eller 99, men ibland skakar det till även på övre däck och då kan det lilla laget skrälla. Om det blir i kväll? Sannolikheten är låg, men bara att veta att det finns en möjlighet och att pressen ligger på Chelsea borde bygga på MFF-procenten.

Publicerad 2019-02-21 kl 12:08

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto