Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Malmö FF reste sig trots smäll på smäll

14v

RAZGRAD. Malmö FF är i Champions “fucking” League. Spelmässigt hade man det tyngre, men den mentala styrkan att överleva VAR-smällarna var enorm.

Slutsignalen från domaren Clément Turpin var en befrielse för alla med hjärtat i Malmö FF. Den förkunnade också att klubben tagit sig till Champions League för tredje gången efter att ha klarat att hålla undan när bulgariska mästarlaget Ludogorets jagade ett mål som skulle gett förlängning.

Efter att Malmö FF imponerat spelmässigt i den första matchen i playoff till Champions League så var det en tyngre match i Bulgarien och man förlorade med 2-1. Visst, MFF inledde starkt men det var en rejäl smäll när Ludogorets kunde skicka in 1-0 efter en hörna. Lite flyt, men det gav hemmalaget en boost.

ANNONS

Nästa smäll kom bara några minuter senare när Sören Rieks lättade in kvitteringen och ett mål som tog MFF närmare Champions League, men efter en lång VAR-koll så underkändes målet. Trots det så skakade MFF-spelarna av sig det och verkade inte påverkade utan krigade på. Det är lätt att tycka synd om sig där, men det verkade inte MFF:arna göra.

Tredje smällen kom när Johan Dahlin fick en skada. Målvakten försökte spela vidare, men det gick inte. Istället fick Jon Dahl Tomasson kasta in nyförvärvet från Degerfors. Ismael Diawara har gjort 13 allsvenska matcher och dryga 50 i superettan och en radda säsonger i division 1 och division 2. Nu fick 26-åringen kliva in i ett Champions League-playoff.

Superfyndet Veljko Birmančević gav MFF lite lugn när han drog in 1-1 på en frispark med lite hjälp av en Ludogorets-spelare. Målet gav MFF energi och kraft och man klarade av att hålla spelet den första halvleken ut. Direkt efter pausen så hade Ludogorets gjort två byten och dessutom var det beordrat full fart framåt.

ANNONS

Man tryckte tillbaka MFF och hörnorna från höger var ständigt farliga. Det var på en sådan 1-0 kom och lite överraskande var det där en straff kom från när Antonio Colak fick bollen på armen något VAR ordnade till Ludogorets. Plötsligt var det 2-1 till hemmalaget som bara behövde ett mål för att ordna förlängning och hopp.

Det var dramatiskt och svängigt och det kunde blivit både 3-1 och 2-2 när det var öppet och svängigt, men det är ingen tvekan om att Malmö FF hängde på repen på slutet. Fem minuters tillägg borde varit längre men det var inga MFF:are som klagade när Turpin blåste av. Bilderna när MFF-spelarna insåg att de klarat det var häftiga.

Definitivt rättvist resultat över två matcher och häftigt för Malmö FF att ta sig till Champions League ännu en gång. Något som ger klubben mycket mer än fler miljoner, det handlar om erfarenheter, upplevelser och att klubben kan fortsätta sitt mot målsättningen att bli Skandinaviens främsta.

ANNONS

****

Lottning av gruppspelet av Champions League för Malmö FF väntar på torsdag i Istanbul. Det blir dock utan representanter från klubben då UD avråder från resor till Turkiet med anledning av coronasmittan i landet. Där ska man placeras i en grupp och oavsett motstånd blir det tuffa matcher under hösten.

****

Återstår att se om och när PFC Ludogorets Razgrad bygger den fjärde läktaren som även ska vara en ny huvudläktare. Planen var att bygga den 2020 men coronapandemin satte stopp för den. Däremot var stämningen på arenan en besvikelse och långt från trycket i Malmö för en knapp vecka sedan. Även om arrangörerna öste på med högtalaranläggningen.

****

Inte helt lätt att ta sig till Razgrad. Nu väntar hemresa via bil till Bukarest och sedan flyg via München. Malmö FF flyger hem chartrat från Varna ute vid Svarta havets kust, men stannade kvar över natten.

ANNONS

****

Skadan på Johan Dahlin måste oroa MFF-ledning. Och Malmö FF kan inte förstärka.

****

Tillbaka till vardagen på söndag för Malmö FF med Hammarby borta. 08-laget spelar också i Europa men tar emot Basel på hemmaplan på torsdag. Att Djurgården tappade poäng mot Mjällby var i varje fall en boost för guldjagande MFF som ska balansera både Champions League och allsvensk toppstrid..

Publicerad 2021-08-24 kl 23:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto