Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1 Re:Lundh - Ole Gunnar Solskjær

Lundhs pod

Våren 2016 träffade jag Solskjaer som då gjort comeback som Molde-tränare efter att ha misslyckats med Cardiff i Premier League. Det blev en intervju som gav internationellt eko. Den tidigare Manchester United-spelare kritiserade då vad klubben blivit efter en framgångarna under Sir Alex Ferguson. Kanske något Solskjaer kan känna igen sig i när han nu leder United och emellanåt är hårt kritiserad? Nedan är innehållet i intervjun som ger en bild av mannen som i dag leder en av världens största klubbar.

En av Norges största spelare genom tiderna som vunnit sex ligatitlar för Manchester United, lyft FA-cupen två gånger och även bärgat Champions League samt spelat både VM och EM för Norge. I dag är Solskjaer återigen tränare för Molde som han tog till tre titlar under sina första tre säsonger innan Cardiff lockade honom till Premier League, men där tog framgångarna slut och han fick sparken efter mindre än nio månader. I podden berättar Solskjaer om varför norsk landslagsfotboll halkat efter svensk, varför han nobbar förfrågningarna om att bli förbundskapten, den svenske spelare han lärt sig mest av, vad han drömmer om som tränare och vad han lärt av Sir Alex Ferguson. Dessutom om Manchester Uniteds pågående kris, förståelsen för ilskan från hans gamla spelarkollegor, smärtan i att hans favorittränare Pep Guardiola ska ta över rivalen City och om van Gaal borde få sparken. Givetvis talar Solskjaer även om sin tid som spelare i United; om triumferna och hårtorkarna han fått, om stämpeln som ”super-sub” och om den där Champions League-finalen som gjorde honom till ett namn världen över.
Här hittar du podden med Ole Gunnar Solskjær:

Lyssna direkt här.

iTunes-användare hittar podcasten Lundh här.

Lyssna här via Acast.

Annons
Publicerad 2021-02-25 13:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto