Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

108 Re:Lundh – Oscar Hiljemark

Lundhs pod

Under torsdagen leder Oscar Hiljemark Ålborg som huvudtränare i den danska cupfinalen mot FC Köpenhamn. Den tidigare landslagsmittfältaren fick lägga av som spelare som 29-åring och har nu ansvaret för klubben som kämpar för att hänga kvar i den danska högstaligan.

När jag i februari 2022 poddintervjuade Oscar Hiljemark talade han om vilken fotboll han står för som tränare, om vad han lärde sig som assisterande, om vad han tagit med sig från spelarkarriären och om att ha lika höga ambitioner med tränarkarriären som under tiden som spelare.

Dessutom berättade Hiljemark om smällen som gjorde att det inte gick att fortsätta spela fotboll, om att han testade allt för att inte behöva sluta och om varför tränarvägen lockade. Givetvis talade Hiljemark även om vägen fram som spelare, om de perfekta åren i Elfsborg, om varför PSV Eindhoven erbjöd rätt förutsättningar, om tiden i Palermo med mycket speltid, tränarskiften, arga supportrar och nobbade bud, om svårigheten att välja rätt klubb, om att jaga löner som inte betalats ut, om den mäktiga triumfen i U21-EM och om att aldrig riktigt ta en plats i A-landslaget.

Annons

Här hittar du podden:

Lyssna här via Acast.

Lyssna på Spotify här.

iTunes-användare hittar podcasten Lundh här.

Publicerad 2023-05-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto