Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

100 000 såg Ødegaards debut – i Norge

Pinthorp

100 000 såg Martin Ødegaards debut i Real Madrid Castilla. Ja, säkert fler ändå. Men nu talar jag enbart om TV-tittare i underbarnets hemland Norge. Hundratusen. För att se en 16-åring spela 20 minuter i spanska tredjedivisionen.

Det är ofattbart egentligen, men förstås inget konstigt. Martin Ødegaard är det största som har hänt norsk fotboll på en evighet. Han var jagad av alla, och Real Madrid vann till slut underskriften. Pressen är stor, förväntningarna enorma.

Redan i sin första träningsmatch med Castilla visade Ødegaard vilken bolltalang han är. Förstatouchen, blicken, förståelsen – allt i ett.

I helgen spelade “den norska pärlan”, som han kallas i Madrid, 20 minuter med reservlaget. I dag genomförde han en hel träning med a-truppen. Det är så det är bestämt, att Ødegaard kommer spela matcher med Castilla men träna kontinuerligt under Carlo Ancelotti hela våren. Däremot är det inte omöjligt att a-lagsdebuten är närmare än vad många trodde på förhand.

Annons

I går blev nämligen skadesmällen ännu hårdare för Real Madrid. James Rodríguez och Luka Modric återfinns sedan tidigare på skadelistan – i går fick de sällskap av Sami Khedira. Tysken väntas bli borta ungefär tre veckor.

I dagsläget lämnar det Ancelotti med blott fyra tillgängliga mittfältare: Asier Illarramendi, Toni Kroos, Isco och januarivärvningen Lucas Silva. Den sistnämnde har en superb möjlighet att verkligen slå sig in i laget. Men det öppnar givetvis också dörrar underifrån.

I nuläget lär Álvaro Medrán stå före Martin Ødegaard i kön. 20-åringen har tränat med a-laget hela säsongen, gjort en handfull matcher, hunnit näta i Champions League och även vunnit en plats i det spanska U21-landslaget. Ancelotti har gång efter annan berättat hur mycket han tror på Medrán som en spelare för framtiden.

Annons

Jag tror fortfarande vi får vänta ett tag på Ødegaards “riktiga” debut i Real Madrid. Han har precis landat i klubben. Precis gjort sina första 20 tävlingsminuter för Castilla. Det är en helt annan verklighet att skickas in i en brinnande viktig liga- eller Champions League-match – två turneringar där Madrid inte har råd att riskera någonting.

Men det klart, med tre mittfältare på skadelistan ändras givetvis den minimala chansen till en makabert större möjlighet. Och man undrar ju hur många som skulle bänka sig i Norge för att se 16-åringen springa in sida vid sida med Cristiano Ronaldo om 100 000 såg honom göra debut i tredjedivisionen.

***

Ska man göra sitt första mål för säsongen kan man lika gärna göra det snyggt. Elche tog en blytung trea hemma mot Rayo i går, och klev därmed också över nedflyttningsstrecket.

Annons

Matchens fyra höjdpunkter var Damián Suárez helt sanslösa fullträff, samt de tre efterföljande repriserna på målet.

Publicerad 2015-02-10 16:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto