Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tung och jobbig uppförsbacke, Atleti

En nästan lika dålig insats som i Vigo för en och en halv vecka sedan. Inget bortamål. Och Diego Godín och Tiago avstängda i returen.

Hur mycket Diego Simeone än säger att “det kunde varit värre” – vilket det kunde för Atlético – så kan han långt ifrån varit nöjd med det han såg på BayArena i går. Defensivt gjorde Atleti en okej match. Offensivlusten lös däremot med sin frånvaro. Få kontringar, få fasta situationer som utnyttjades som de brukar. Känslan var lite som matchen på Juventus Stadium i höstas, att Atleti gick in för att få med sig 0-0.

Nu är uppförsbacken riktigt tung, och Atlético kommer verkligen få bekänna färg i returen på Calderón. Som storfavorit till att gå vidare från det här mötet hade det klassats som ett fiasko – även om Simeone själv aldrig skulle erkänna det – att åka ur vid det här skedet. Det hade också inneburit att Atleti enbart hade ligan kvar att spela om, där man i dagsläget ligger sju poäng bakom serieledande Real Madrid och uppförsbacken redan är jobbig.

ANNONS

***

För ett par veckor sedan läste jag på Madrid-baserade AS att Filipe Luís hade berättat för sin landsman tillika gamle lagkamrat Miranda hur mycket han längtade tillbaka till Atlético. Att en bänkplats men ett större lönekuvert i Chelsea inte är mer värt än det han hade i Atleti.

Just i det här skedet – även om det är praktiskt omöjligt – skulle Simeone högst troligt gå över lik för att få tillbaka Filipe. I går bytte han ut Guilherme Siqueira efter en halvtimme. Brassen satte inte en fot rätt. Och det är inte första gången han blir utbytt som vänsterback sedan ankomsten till Atlético förra sommaren.

Tre grundpelare behövde ersättas i Atlético inför säsongen. Moyá och Mandzukic har – om än inte lika bra som sina föregångare – löst sina respektive uppdrag på ett klart godkänt sätt. Siqueira? Hans lägstanivå har varit på tok för låg. Och framför allt uppdagas den nivån i alldeles för många matcher.

ANNONS

***

Jag tror ändå Atleti har en väldigt bra chans i returen. Trots underläge, trots avsaknaden av ett hyperviktigt bortamål, och trots att Godín & Tiago är avstängda. På pluskontot får Simeone tillbaka Koke. Men framför allt får laget ett kokande Vicente Calderón.

***

“Han kan inte göra så här mot mig”, skrek Jesé Rodríguez mot Fernando Hierro på tränarbänken under Real Madrids bortamöte med Elche i helgen.

Ynglingen värmde upp, värmde upp och värmde upp längs sidlinjen på Martínez Valero. Sedan kallade Carlo Ancelotti fram Jesé när det återstod 25 sekunder av matchen.

Fly förbannad efter att ha värmt upp i 40 minuter röt Jesé till på Madrids assisterande tränare Hierro när han gjorde sig klar för att komma in i spel. 25 sekunder. Jesé hann inte ens röra bollen.

För ett år sedan konkurrerade supertalangen på allvar om en startplats, och upplevde sin bästa tid i karriären. Efter knäskadan som höll honom borta i åtta månader har speltiden blivit knapp, och i ligaspelet har han inte fått starta en enda gång.

ANNONS

Ancelotti håller starkt fast vid sin etablerade startelva. Så lite ändringar som möjligt, om det går. Helst inga alls. Det är italienarens melodi.

Rapporterna från Madrid gör ändå gällande att Ancelotti tagit ett snack med Jesé och “lovat” honom fler minuter framöver. Samtidigt har allt fler rykten vevats i gång om att klubben kommer låna ut 22-åringen nästa säsong.

Det är upp till Ancelotti – och givetvis Jesé själv – att bestämma hur framtiden ser ut för canteranon.

***

Jahaja. 54 dagar senare säger Quique Sánchez Flores tack & adjö till Getafe. Nyheten slog ned som en blixt från klar himmel under torsdagsförmiddagen.

Att Getafe sålt i väg Sammir – som gjort en stark säsong – till Kina bakom Sánchez Flores rygg lär vara den stora anledningen till beslutet. Han ställde krav, han ville se ambitioner. Vad han fick var en spelarförsäljning och pengar in till klubben som inte kan användas till ersättare förrän tidigast i sommar.

ANNONS

Ibland kan man ifrågasätta hur klubbledningar egentligen tänker. Jag har svårt att tänka mig att de får in någon lika kompetent tränare som Quique resten av säsongen, och att inte ha en öppen dialog med mannen som drar i trådarna och har huvudansvaret för seniorlaget är ett mysterium. Så får det inte gå till. Då slutar det så här.

Publicerad 2015-02-26 kl 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto