Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det är aldrig sjukt att förlora i Bilbao

Jag har varit inne på det förut. Ibland räcker inte tiden till för allt man egentligen vill göra och vill se. I dag jobbade jag på Friends Arena under Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby. En fantastisk match för en neutral åskådare som bjöd på magisk inramning, spänning från första till sista sekund, och även en hel del rök.

Kennedy Bakircioglü visade återigen, precis som en gång i tiden gjorde i Racing Santander, vilken begåvad fotbollsspelare han är. Smart, finurlig och en fullständigt otrolig högerfot. Den är få förunnad.

När derbyknäcket till TV4-Sportens 19-sändning var så gott som klart kom redaktör Pierre Matteoni inrusande och vrålade: “Har du sett Real? Torsk i Bilbao. Det är ju sjukt”.

Sett till tabelläge och form kanske det är lite oväntat. Men att förlora en match i Bilbao är aldrig någonsin sjukt. Inget lag åker till San Mamés och plockar enkla poäng. Det är en stor kokande gryta där varenda person på läktarplats engagerar sig och lever sig med. Där finns ingen stor och utpräglad klackverksamhet som håller låda matchen igenom. I stället är alla med och sjunger, poängterar och gestikulerar när det är befogat.

Tyvärr såg jag inte dagens match, och kan inte göra någon vidare analys av det som hände. Det enda jag blint kan konstatera är att det aldrig är sjukt att förlora i Bilbao. Real Madrid har tappat otaliga poäng där genom åren. Även förra säsongen.

Och ett Athletic, i form eller ej, bör aldrig underskattas. Även om laget blandat och gett under säsongen har spelarna dessutom stärkts avsevärt av cupframgången där en final väntar senare i vår. Det innebär förstås en rejäl skjuts när det gäller självförtroendet.

***

Apropå formmässigt. Aritz Aduriz. Igen.

Just nu är 34-åringen riktigt, riktigt bra. Vicente del Bosque hade nog övervägt att ge Aduriz en vettig chans i landslaget – om han vore fyra år yngre. Nu känns det mer tveksamt.

***

Sju mål på Riazor under dagen. Det är inte heller sjukt, sett till Deportivo La Coruñas försvar.

Och Vitolo fortsätter surfa på sin framgångsväg. Det, däremot, är en spelare som verkligen bör få en chans i den spanska landslagstruppen snart.

***

Precis när jag sitter och snickrar på det här inlägget gör Jonathas en “Ronaldinho-fint”, som jag kallar det, mot Almería. Nu har jag snart sett allt. Wow.

Publicerad 2015-03-07 kl 20:33

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons