Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Messi är överlägsen både motspelare och medspelare

Jag kan inte minnas när Barcelona senast ställde upp med ett så pass reservbetonat lag i en ändå väldigt viktig ligamatch. Dani Alves och Jordi Alba var förvisso avstängda, Sergio Busquets skadad. Men ändå.

Just nu är dock känslan att så länge Luis Enrique inte väljer att vila Lionel Messi kommer Barcelona fortsätta vinna fotbollsmatcher. Så bra är han just nu. Så överlägsen är han just nu.

Barça vann matchen på Ipurúa med 2-0. Messi gjorde båda målen, och argentinaren har nu nätat på 32 olika arenor i La Liga under sin karriär. Rekordet har Raúl González, som har gjort mål på 33.

Samma antal arenor som Messi hittat nätmaskorna på i La Liga, samma antal mål har han gjort i säsongens ligaspel. Med sina två nya noteringar är Messi uppe på 32 fullträffar, vilket därmed betyder ensam skytteligaledning, två baljor före Cristiano Ronaldo. Rekordet på flest ligamål någonsin har Messi själv, det är 18 upp dit. Just nu känns det inte som en omöjlighet.

Leo Messi dansar fram på fotbollsplanen och varken motståndare eller medspelare hänger med för tillfället. Flera gånger under gårdagens match såg det ut som att argentinaren mötte ett lokalt juniorlag. Det säger jag inte för att nedvärdera Eibar – utan snarare för att hylla Messi. Och ibland är känslan att hans spelförståelse är alldeles för bra för att lagkamraterna ska hänga med i tankebanorna.

Att han slängde sig och nickade in en hörna säger det mesta om form, självförtroende och överlägsenhet just nu.

***

När Xavi Hernández byttes in under andra halvlek mot Eibar gjorde han sitt 750:e framträdande i Barcelonas tröja. Det förtjänas givetvis att hylla. En av modern tids absolut största fotbollsspelare, och en levande och fortsatt spelande ikon i FC Barcelona.

***

En annan herre som är i helt overkligt bra form är Alberto Bueno.

Spanjoren har gjort sju mål på tre matcher för Rayo Vallecano. I går vände han på egen hand underläge till seger när Granada besegrades i Vallecas. Hans två nya mål innebar inte bara tre poäng – utan också att han skrev in sig i historieböckerna. Ingen annan har nämligen gjort fler mål i La Liga för Rayo än Bueno, 26 stycken.

Alberto har stått för 47 % av Rayos totala målskörd i ligaspelet den här säsongen, och han ligger totalt fyra i skytteligan.

Dags för landslaget? Tja, han borde rimligen vara med i snacket. Men utöver ganska givna Diego Costa och Pedro Rodríguez lär Álvaro Morata (som gör det fantastiskt bra i Juventus) och Paco Alcácer (baserat på höstens insatser i landslaget) ligga närmare till hands än Bueno.

***

Skön revansch för Kiko Casilla, för övrigt. Efter dundertavlan mot Real Sociedad förra helgen, där han gav bort tre poäng, fick han i går kliva fram som en hjälte för Espanyol och räddade en pinne mot Atlético.

Publicerad 2015-03-15 kl 16:35

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons