Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ett Clásico med många skepnader – där Messis positionsbyte var ett genidrag

Alla som läser det här inlägget såg med största sannolikhet el Cláisco i går. Därför tänker jag inte vara tjatig och skriva spaltmeter om klassikermötets mest oväntade målskytt, Luka Modric och Karim Benzemas briljans som ledde fram till Real Madrids kvittering eller Luis Suárez graciösa mottagning och avslut som gav Barça segern.

Det var en match med många olika skepnader. Avvaktande inledning, en bättre Barça-period i mitten på första halvlek, men klar Real Madrid-dominans efter 1-1-målet. I andra halvlek var det Barcelona-Manchester City 2.0 med mängder av klara målchanser som brändes, brändes och brändes. Skärpan finns inte riktigt där hos Barças fronttrio – men laget har ändå klivit ut till en ny vecka som vinnare.

En stor skillnad på hemmalaget i andra halvlek var att Leo Messi deltog mer i spelet. Argentinaren lämnade sin utgångsposition ute till höger och klev in centralt i banan. Om det var på eget initiativ eller efter tydliga direktiv från Luis Enrique låter jag vara osagt. Men det var ett genidrag.

I takt med att Real Madrid var tvunget att få framåt för en kvitteringsboll i slutet av matchen fick Messi tillräckligt med yta för att göra det han är allra bäst på – skapa måchanser. Hade bara lagkamraterna, och Messi själv för den delen, utnyttjat lägena på bästa sätt hade hemmapubliken inte behövt sätta hjärtat i halsgropen när Real Madrid tog sats mot offensivt straffområde i den tredje tilläggsminuten.

Ett försprång på fyra poäng innebär med stor sannolikhet att titeln hamnar i Katalonien. Den favör som Real Madrid har är inbördes el Clásico-statistik under säsongen – och skulle lagen hamnar på samma poäng vår allt summeras i maj kommer titeln hamna i huvudstaden. Men just nu känns fyra poäng som ett par för mycket, och när Barcelonas anfallstrio dessutom börjar göra mål ser jag inget lag som kommer sätta stopp för lagets frammarsch mot ligatiteln.

***

Redaktionens två största stjärnor i går var tveklöst Sam och Berry. Supportrarna som tog sig till TV4-huset för att kommentera el Clásico utifrån deras perspektiv, och reagera helt utan begränsningar. Jag gissar att resultatet innebär en framtida klassiker.

Missade ni reaktionerna får ni ett smakprov här, när Berry skriker ut sin glädje över Luis Suárez 2-1-balja.

***

Efter sju jobbpass på fem dagar (och ett hyfsat försök att hålla bloggen i någorlunda liv) stämplar jag nu ut från redaktionen för några dagar. I morgon reser jag i riktning mot Los Angeles och kommer bev. Vi får se om vi hörs därifrån, i annat fall när saker och ting är på sin plats igen.

Nu väntar landslagsuppehåll (med Vitolo, förstås, i den spanska landslagstruppen), och ett gäng dagar utan klubblagsfotboll. Skönt på sitt sätt, men jag vet hur det brukar vara. Fråga mig på fredag så kommer längtan vara stor igen. Det är så det funkar. Å andra sidan kan det vara värt att längta lite extra när vi efter landslagsuppehållet går in på slutspurten.

Publicerad 2015-03-23 kl 13:19

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons