Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hatten av för första femlingen, Cristiano

Det känns inte som det var så längesen, men det har hunnit gå tre år sedan Lionel Messi stänkte in fem bollar i Champions League mot Bayer Leverkusen. Det dröjde inte många dagar efteråt innan journalisterna ställde Cristiano Ronaldo mot väggen.

“När kommer du göra fem mål i en och samma match?”

Både Messi och Ronaldo har tagit målskyttet till en helt annan nivå under de senaste åren. De har triggat varandra, nått oanade höjder och slagit rekord på rekord. Men fem mål i en och samma match hör inte till vanligheten.

I går var det dock dags för Ronaldo att nå milstolpen. Hans första femling i karriären.

Granada hängde med bra, eller rättare sagt okej, första 20. Sedan hamrade Gareth Bale hål på det andalusiska skeppet, vilket bara var början på ett sjunkande Granada och ett lyftande Real Madrid. Och det mesta handlade därefter om en viss portugis.

Han placerade in 2-0, tryckte in 3-0, dunkade in 4-0 och gjorde sina två sista mål med skallen. Det finns ingen spelare i världen som kan avsluta, och göra det så bra, på så många olika sätt som Cristiano Ronaldo. Och med lite mer marginaler hade han mycket väl kunnat gjort fler mål.

Till och med för en portugis vars målsnitt i Real Madrid är över en balja per match är fem mål i en och samma match unikt. Jag ska knappt gå på den här nivån.

Hatten av, Cristiano.

***

Vet ni vem som senast gjorde fem baljor i en La Liga-match?

Svaret: Radamel Falcao, 2012. Nätade fem gånger om i Atléticos 6-0-seger mot Deportivo La Coruña.

Man kan undra om han saknar sina sånger från Vicente Calderón-publiken när han numera upplever en vardag som utbuad på Old Trafford.

***

Apropå Atlético och målskyttar. Saúl Ñíguez var tillbaka efter sex veckors skadefrånvaro och klev rakt in i Diego Simeones startelva mot Córdoba. Han svarade med att näta för fjärde gången i ligaspelet den här säsongen – i blott sjunde starten.

Saúl hade kanske inte fått lika mycket speltid (har trots startat matcher mot såväl Real Madrid, Sevilla, Juventus & Leverkusen under säsongen) i en jämbördig klubb i en annan liga. Men i Atlético passar hans egenskaper som handen i handsken. Han har fysiken, är extremt skicklig i spelet utan boll och har framför allt karaktär och den mentala biten på sin sida. Jag tror 94-modellen kan gå precis hur långt som helst.

***

David Barral har gjort hattrick igen. Jag är, uppenbarligen till skillnad från Barral, helt mållös.

***

Jag har babblat på mycket om Alberto Bueno nu. Men dra mig i grus, han verkar mena allvar. Jag trodde han skulle surfa på sin framgångsvåg i några omgångar, men spanjoren har visat upp en extraordinär form i tillräckligt många månader för att det inte längre bara ska handla om tillfälligheter.

Det är nog dags att se Bueno som en rejäl utmanare om en landslagsplats nu.

***

Jérémy Mathieu, av alla, återigen hjälte för Barcelona. Snacka om att kliva fram när det behövs.

– Ibland måste man vinna utan att spela snyggt. Det är sådana segrar som ger laget extra styrka, sa Luis Enrique efter sin återkomst till Balaídos.

***

Tyvärr inget helgsvep från La Liga den här omgången, då vi inte spelade in något Fotbollskanalen Europa i går. Som plåster på såren kan vi alla glädja oss med att det är veckoomgång i La Liga, med start i morgon.

Publicerad 2015-04-06 kl 12:31

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons