POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Gammal god Torres, VM-James & ett riskerande värvningsförbud

Fernando Torres visade gammal Atlético-form vid sitt segermål på El Madrigal i går. Sprinten, kylan, självklarheten.

Det osade mycket Torres anno 2006 över det målet.

Det gav också Atlético tre svåra poäng mot ett förvisso helt vansinnigt formsvagt tillika skadedrabbat Villarreal. Med fyra omgångar kvar är Atleti storfavorit att knipa tredjeplatsen. Allt annat vore med klubbens numera mått mätt ett stort misslyckande. Valencia måste svara mot Rayo i kväll.

***

Läckra mål och form, ja. Jag ska villigt erkänna att jag var tveksam till James Rodríguez i början. Är han verkligen Colombia-bra över en hel säsong? Sätter vänsterskotten som i VM? Passar hans spelstil in i Real Madrid?

Tja, även om han kanske inte är lika framstående och kretsande kring spelet som i Colombia är han är nyckelspelare i Madrid. Skotten sitter – i går dunkade han in en ny pärla. Och James Rodríguez är, både spelmässigt och profilmässigt, så mycket Real Madrid det går att bli. Han är en frejdig fotbollsspelare, gör mycket poäng, och har ett namn som säljer kopiöst mycket tröjor.

Tänka sig att det i nuläget känns som Madrid någonstans gjorde rätt i att sälja en nu ganska kylig Ángel di María för att få in VM:s skyttekung som ändå var relativt oprövad på den högsta nivån. Lyckat, så här långt.

***

Apropå de stora Madrid-klubbarna. Har ni hängt med ryktesvägen de senaste dagarna har ni säkerligen läst om att båda undersöks av FIFA och riskerar värvningsförbud. Cadena SER är det som i grunden har rapporterat om allt, och det är, lite i likhet med Barcelonas fall, undersökningar om klubbarna har brutit mot regler när det handlar om övergångar för minderåriga spelare.

Barcelona har redan värvningsförbud 2016. Det skulle förstås drabba hela ligan om övriga två ur topptrion skulle drabbas av samma sak. Ska vi tro Vicente Temprado finns dock ingenting att oroa sig över.

– FIFA jobbar med en undersökning, men det finns ingen anledning att straffa någon av klubbarna. Allt är berättigat, har han sagt till Madrid-tidningen Marca.

Fortsättning lär följa i ärendet. Att det hela slutar med att Spaniens tre främsta lag inte får värva spelare under den kommande sommaren ser jag som en väldigt minimal chans.

***

Jag lider med Sergio Asenjo. Villarreal-målvakten drog mot Atlético på sig en ny knäskada. I skrivande stund är ingenting bekräftat, men med tanke på hans skadehistorik i Valladolid, Málaga och just Atlético finns det anledning att vara orolig för att ett halvår på skadelistan väntar. Minst.

Och då kan man fråga sig om Asenjo, både fysiskt och mentalt, klarar ytterligare en tuff skada och tillhörande rehabiliteringsperiod? Det sliter enormt på psyket.

Jag hoppas att det är lindrigare än befarat. Asenjo, som gjort sin bästa säsong i karriären, blev uttagen i landslaget förra samlingen och är definitivt ett tänkbart namn till EM-truppen nästa säsong. Det är åtminstone någonting som kan motivera honom att komma tillbaka, om det nu är värsta tänkbara scenario.

***

Elche-Deportivo La Coruña 4-0.

Ka-boom. Vilken demolering.

Det här var en nyckelmatch för båda lagen. Nu skiljer åtta poäng mellan Depor, som är under strecket, och Elche på plats 13.

***

Valborg, kvällsledigt och hem till rötterna i Skaraborg. Skön kombo.

Och även om jag sitter på ett – med mina mått mätt – väldigt tidigt tåg kan jag åtminstone sitta rakryggad att jag inte fegade ur och smet från gårdagens AW med TV4 Sport. Presschef Martin Nersing drog efter ett bara par timmar för att något flyg till Prag och hockey-VM väntade några timmar därpå. Förbryllande.

Ni har förmodligen fullt upp med annat än fotboll i kväll, men som tips på slötittande mitt i alla festligheter kan Rayo-Valencia vara värt sina minuter. Två spelade gäng som ofta bjuder upp till dans. Passande i kväll, kanske.

Publicerad 2015-04-30 kl 10:15

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto