POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Morata levererade – mot klubben som aldrig gav honom chansen

När man prioriterar bort att se Juventus-Madrid i realtid är det tur att det finns repriser, höjdpunkter och ett överflöd av texter, analyser och åsikter precis överallt. Nästan i överkant, kan jag tycka. Det är ju nu för tiden snudd på omöjligt att undvika att få reda på ett resultat för att i lugn och ro kunna titta igenom matchen, eller vad det nu kan vara, i efterhand.

Nåväl. Jag tror de flesta är överens om att Juve överraskade i den form de verkligen satsade framåt och inte höll tillbaka, och att resultatet i slutändan var fullt rättvist. Real Madrid var visserligen bara en James-nick ett par meter ifrån mållinjen att få med sig ett drömresultat till den spanska huvudstaden. Nu får de flyga hem med ett helt okej-resultat sett till att uddamålsförlust med inkluderat bortamål ändå inte är så pjåkigt.

***

Chicharito har varit en fröjd att skåda de senaste veckorna. Han gör inte alltid mål – men han springer, springer och springer. Och han skapar, skapar och skapar. Den senaste tiden har målen kommer därtill.

Det är många som tror att jag verkligen hyser agg mot Gareth Bale. Det handlar inte om det. Jag har ingenting emot walesaren och tycker han, i sina finaste stunder, är en otrolig fotbollsspelare. Men ibland funderar jag över hur han kan vara så prioriterad jämfört med andra.

Bale har precis läkt ihop från en skada och kommer till spel med osäker form. Vore det inte ett perfekt läge att låta honom, med pigga och fräscha ben, komma in och springa slut på Juventus försvar sista halvtimmen?

Att döma av de senaste veckornas prestationer förtjänade Chicharito att starta i Turin.

***

Kul för Álvaro Morata – även om han själv givetvis höll glädjen inombords – att göra mål mot sin gamla klubb. Anfallaren, som har bakgrund även i Atlético och Getafe, började spela i Real Madrids ungdomsakademi 2008. Bara ett par år senare gjorde han sin första La Liga-match för klubben.

Många hoppades på att Morata var på väg mot något stort i Madrid. Men när laget hade skadebekymmer förra säsongen valde Carlo Ancelotti att satsa på ett år yngre Jesé Rodríguez i stället. Tyvärr fick han aldrig en ärlig chans i a-laget – trots att han i ungdomslagen och inte minst i Real Madrid Castilla producerade mål i mängder.

Att lämna Madrid var helt rätt karriärsval för Morata. I dag är han given i en nybliven Serie A-mästare, erhåller en plats i det spanska landslaget och gör mål på de allra största av scener – till och med mot klubben som aldrig gav honom chansen på riktigt.

Hade Morata blivit kvar i Madrid hade det förmodligen varit han som fått lämna plats för Gareth Bale i startelvan.

***

Varför jag ratade mötet i Turin? Stöttade i stället mina lagkamrater i FC Sampierdarenese under brinnande stormöte ute på Djursholms IP. Det blev tre poäng in på kontot och ett lyft upp i delad serieledning.

Lagkamrat och kollega Jeppe Hussfelt fick en biscotti-påse av styrelsen efteråt för matchens prestation (en målgivande passning) – något som fick en annan TV4-kollega i form av Patrick Ekwall att gå i taket. Och det klart, alla vill åt biscottin. Tur det kommer fler chanser. Förhoppningsvis fortsätter segertåget – och utdelningen av biscotti – på fredag.

Man of the Match var annars Johan Fensby – säkerheten själv i mittförsvaret. Och har man spelat elitfotboll i Serie C med en gammal Napoli-räv och en nuvarande filippinsk landslagsman vore det väl märkligt om man inte visade viss kvalité i division sju. Det gjorde Johan med bravur.

***

I kväll återvänder Pep Guaridola till Camp Nou. Arenan där han vunnit otaliga titlar som spelare, som ledare och där han suttit och hållit sig för skratt tidigare under säsongen när Leo Messi bjudit på fotbollskonster.

Och det mest intressanta inför mötet mellan Barça och Bayern, i mina ögon, är just hur Guardiola har planerat för att störa bort Messi ur matchen. Lyckas han med det är mycket vunnet – även om det återstår två vänner i Barças anfallstrio.

Så många matcher i matchen. Så mycket prestige. Det kommer bli något utöver det vanliga.

Publicerad 2015-05-06 kl 10:44

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto