POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vem bestämmer egentligen i Valencia?

Silly Season lever sannerligen upp till sitt namn just nu. Det händer grejer på sina håll i Spanien. Överraskande grejer. Framför allt Rodrigo Caios övergång från São Paulo till Valencia.

I Spanien har det förvisso varit väldigt tyst kring Caio, men i Brasilien har alla rapporterna varit eniga om att 21-åringen kommer krita på för Atlético de Madrid.

Därför kom det som en blixt från klar himmel när den brasilianska klubben gick ut med nyheten att Caio är såld till Valencia. I den spanska lokalpressen hade ingen fått nys om att en värvning var på gång – och frågan är hur det hela egentligen gick till?

Alla var överens om att Valencias prioritet när det gällde defensiv mittfältare var Gianelli Imbula (Olympique Marseille). Intresset fanns där, helt klart, och det jobbades för en överenskommelse.

Sedan dök nyheten om Rodrigo Caio upp. Det som är mest intressant i storyn är att han precis innan anslöt sig till… Jorge Mendes agentur. Ni vet, monsteragenten som äger halva fotbollsvärlden, är bästa polare med både Peter Lim (Valencias ägare) och Nuno Espirito Santo (tränare).

Det här är mer en Jorge Mendes-värvning än en Valencia-värvning. Det betyder för all del inte att det är en dålig värvning. Portugisens lilla projekt med Valencia i form av att knyta ihop “sitt” folk och “sina” spelare har hittills gått väldigt bra. Nuno sitter just nu tryggt på sin post, värvningarna som anslöt förra sommaren har i de allra flesta fallen varit lyckade sådana.

Ändå känns det helt klart relevant att undra och ställa frågan vem som egentligen styr mest i Valencia. Hur mycket – eller lite – har egentligen sportchef Rufete att säga till om när det gäller värvningar?

Oavsett vilket ska det bli oerhört intressant att följa Caios utveckling i Valencia. Han har stämplats som en försvarsklippa i Brasilien, och har en stor fördel av att också kunna spela som defensivt ankare på mittfältet.

***

Rafael van der Vaart och Real Betis. Vilken spännande kombination.

***

Världens kanske roligaste turnering, Copa América, är igång. Och sällan har det varit så stjärntätt som nu. Det finns favoriter, som alltid, men ändå en hel drös av lag som har kvalité nog att gå hela vägen.

Medan jag nu kliver in i mästerskapsbubblan på TV4 igen ska det bli högintressant att följa händelserna på andra sidan Atlanten med åtminstone ett halvt öga.

Publicerad 2015-06-13 kl 12:54

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto