Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sergio Ramos potentiella flytt – ett klassiskt agenttrick?

Pinthorp

Mycket Manchester United. Ja, till och med lite Barcelona.

Som en blixt från klarblå himmel har det börjat pratas rejält om en potentiell flytt från den spanska huvudstaden för Sergio Ramos.

Enligt Ramos bror tillika agent har han “inte blivit tillräckligt värderad av Real Madrid”. Och även om spelaren i fråga är multimiljonär, har vunnit allt som går att vinna och egentligen inte behöver särskilt mycket att klaga på, finns där ändå ett argument att köpa. Vi vet ju alla hur det funkar. Det är knappast så att Sergio Ramos behöver några extra slantar för att hålla svälten utanför dörren. Men det handlar om prestige. Ska Sergio Ramos – vicekapten, ikon och en spelare som många personifierar med Real Madrid – tjäna tre miljoner euro mindre än Gareth Bale om året?

Annons

Nu handlar allt inte heller om pengar utan garanterat många andra småsaker. Och jag tror säkerligen att det finns någon orsak som gjort att det hela blossat upp – men i grund och botten känns det här som ett klassiskt agenttrick för att förvandla Ramos kontrakt till en betydligt bättre variant.

Spanjoren sitter just nu på ett kontrakt som sträcker sig två år framåt, till juni 2017. Det börjar bli läge för Real Madrid att sätta sig ned och diskutera framtiden med Ramos.

Och skulle Sergio Ramos framtid inte vara i Real Madrid de närmsta åren hade åtminstone jag blivit väldigt förvånad. Att han poserar framför Madrid-klubbens emblem och säger “jag har aldrig varit lyckligare och tänkte aldrig på att lämna” efter att ha signerat ett nytt femårskontrakt med superlön än ingen högoddsare.

Annons

***

Ett urval av Atlético de Madrids anfallare den senaste tioårsperioden: Fernando Torres, Diego Forlán, Sergio Agüero, Radamel Falcao, Diego Costa, David Villa, Antoine Griezmann & Mario Mandzukic.

Det är ganska saftiga namn.

Trots att anfallare på anfallare lämnat klubben har ledningen gång efter annan visat fingertoppskänsla genom att hitta nya anfallsprofiler som skördar framgångar på Vicente Calderón.

Det finns förstås undantag som bekräftar regeln. Som Mario Mandzukic. Bra spelare som alltid gjort mycket mål – en hel del även i Atleti, även om våren var urusel – men som aldrig riktigt funkade i Diego Simeones spelsystem. Alldeles för centrerad och beroende att att få serverade bollar in i boxen och alldeles för undermålig i djupledsspelet.

Därför är det ingen överraskning eller tillfällighet att Atlético redan gjort sig av med Mandzukic (klar för Juventus) och tittat åt andra håll.

Annons

Om ingenting oförutsett sker så kommer Atlético offentliggöra värvningarna av Jackson Martínez (Porto) och Luciano Vietto (Villarreal) inom kort. Två spelare som på förhand passar perfekt in i Simeones offensiva mall.

Kompletterade av Antoine Griezmann (om han inte drastiskt ändrar sig och väljer att byta klubbadress i sommar) och Fernando Torres skulle jag nästan dra det så långt och säga att det här kan bli Altéticos, på pappret, bästa anfallsuppsättning någonsin. Med två världsspelare i Griezmann och Jackson, en rutinerad klubbikon i Torres och en ungtupp i Vietto som redan vet hur det är att näta i La Liga känns mixen i snudd på perfektion.

Och även om Atlético ur ett historiskt perspektiv aldrig går att lita på har vi i alla fall vant oss vid att klubbens anfallare alltid producerar. Det lär inte bli någon ändring till hösten.

Annons

***

Celta Vigo har värvat Danmarks motsvarighet till Gareth Bale.

Ja, kanske inte till spelartyp eller utseende, men deras väg från ytterback till offensiv mittfältare är snarlik.

Daniel Wass har gjort ett par riktigt fina säsonger i Évian, och är i grund och botten ytterback. Hans offensiva kvalitéer lös dock igenom alltför mycket i ett lag som Évian, och han flyttades tämligen kvickt uppåt i planen. Den gångna säsongen har han dessutom testat rollen som “tia”, precis som fallet var med Bale under sista säsongen i Tottenham.

Det blir intressant att se vart Wass kommer användas i Celta Vigo. Hans ankomst kan både vara en intention på att någon ytterback lämnar – men också att han ska täcka upp för någon offensivare kraft (Nolito) drar från Vigo.

På förhand känns han ändå som en tämligen wass värvning (någon gång är det väl dags för er läsare att uppleva mina extremt dåliga, eller helt geniala, ordvisar som jag ständigt plågar mina kollegor på redaktionen med).

Annons
Publicerad 2015-06-24 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto