POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Carlos Bacca till Milan är inte alls ologiskt

Det vackra och ömsesidigt genuina och varma giftermålet mellan Carlos Bacca och Sevilla FC ser ut att dansa in på sista versen.

Av allt att döma kommer colombianen lämna den andalusiska staden för att pröva lyckan på en ny adress. Troligtvis AC Milan.

Det är en del som hört av sig och undrar “hur i helsike en spelare av Carlos Baccas kaliber, tillhörande en klubb som ska in i Champions League i höst, ens kan överväga att byta till ett Milan som inte spelar i Europa”.

Jag förstår argumentet – men jag delar det inte riktigt. Även om det är fullt korrekt i sak och kan tyckas märkligt att som snart 29-åring välja bort spel i Champions League (en turnering Bacca aldrig fått chansen att visa upp sig i, och som han flertalet gånger påpekat vore en dröm) för ett Milan som sett halvdåsigt (då är jag ändå snäll) ut de senaste åren.

Men ibland måste man tänka ett eller två varv till. Jag förstår, till hundra procent, varför Carlos Bacca skulle acceptera spel i AC Milan. Klubben vill tillbaka till toppen, har bättre förutsättningar än föregående säsong, och kan med rätt skärpa och lite marginaler på vägen vara tillbaka och skugga den italienska toppen illa kvickt. Det är vad jag tror. Och det är förmodligen det som Milan har sålt in till Bacca.

I Sevilla har colombianen redan vunnit två Europa League-titlar. Visst, han hade fått chansen att representera klubben i CL till hösten, men sen då? Sevilla kommer inte kriga om någon ligatitel i Spanien. Gå långt i det inhemska cupspelet i bästa fall. Rent sportsligt kommer inte Carlos Bacca mycket längre i Sevilla. Med Atléticos framgångsera och Valencias nyrikedom växer sig de fyra klubbarna som både sportsligt och ekonomiskt är störst i Spanien knappast sig svagare. Inte ens Monchis fingertoppskänsla eller Baccas mål kommer ta Sevilla mycket närmare toppen.

I Milan är förutsättningarna däremot annorlunda. Och vi får inte heller underskatta varumärket AC Milan. Det osar storklubb så långt det går när man säger namnet. En av Europas största rent historiskt. Varför skulle inte Carlos Bacca vilja gå dit? Vara med på resan att kriga sig tillbaka uppåt? Nu när bättre förutsättningar faktiskt existerar.

För Sevillas del är ett tapp av Carlos Bacca givetvis tragiskt. En spelare full av lojalitet och arbetsmoral uppskattas enormt av fansen. Och formen har varit jämn – och väldigt bra – under i stort sett hela hans sejour i den spanska klubben.

Kan Milan få alla, eller åtminstone tillräckligt många, pusselbitar på plats den kommande säsongen – varav en av bitarna heter Carlos Bacca – är det långt ifrån omöjligt att klubben spelar Champions League säsongen 2016/17.

Jag hoppas åtminstone att han får chansen att uppfylla en av sina fotbollsdrömmar en vacker dag – oavsett om det blir i Milan eller någon annanstans.

***

Först Rafael van der Vaart, nu Miroslav Klose?

Vad är det för pensionärsgäng ni vill snickra ihop, Betis?

Måste ändå säga att jag gillar tanken av tysken i Real Betis. Jävligt fel – hans känns väldigt otypisk i La Liga på något sätt – men samtidigt rätt. Han hade garanterat hängt en del kassar. Och säkerligen sålt ett gäng tröjor.

***

För två år sedan körde Spanien över Italien i finalen av U21-EM. Thiago Alcântara, Isco, Álvaro Morata & David de Gea var några som fanns i laget – spelare som i dag representerar några av världens främsta klubbar. På andra sidan fanns bland annat Marco Verratti.

Till årets U21-EM kvalade inte ens Spanien in. Och Italien slogs ut i gruppspelet.

Nu är det lilla Sverige, en joker i sammanhanget, som ställs mot den utpekade favoriten Portugal i final. John Guidetti, Oscar Lewicki, Ludvig Augustinsson & kompani har redan skrivit in sig i historieböckerna för gott. Förhoppningsvis kan de nå den där sista liten biten som är kvar för att kröna hela den här fantastiska resan med ett guld också.

Och om spelarna ska följa i sina föregångares fotspår är det idel toppligor som väntar för svenskarnas del framöver. Låt oss bara hoppas att deras entusiasm och engagemang bibehålls och att talangen finslipas ännu mer. Det finns så mycket potential hos det här svenska U21-laget och jag hoppas – och tror – att vi tittar på stommen till ett svenskt a-landslag inom en väldigt snar framtid.

Själv spontanbokade jag precis flygbiljetten som först ska ta mig och två vänner till Tyskland, och därifrån vidare till Prag.

Tog även tillfället i akt och snicksnackade med min gode kamrat Daniel Larsson om hela U21-landslagets frammarsch under turneringen. Lyssna gärna här, om ni är intresserade. Och jag hoppas vi alla syns i Prag!

Publicerad 2015-06-29 kl 00:26

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto