Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fansen kommer vilja lyfta en Aduriz-staty

Han har gjort över 100 strutar i La Liga och haft en fin karriär. Men Aritz Aduriz, som fyllde 34 tidigare i år, hade inte en enda titel att stoltsera med inför mötet med Barcelona på Camp Nou. Nu har han både en titel, höjt sin status i Bilbao till max och fansen kommer förmodligen vilja lyfta en staty i hans ära.

Det är ingen ligatitel, ingen Copa del Rey-trofé eller för all del en europeisk pokal. Spelar det någon roll? Äh, just nu är jag ganska övertygad om att Aduriz, och hela Athletic Club, värderar en 5-1-triumf mot Barcelona i den spanska supercupen precis som vilken annan tung titel som helst.

Speciellt eftersom klubben senast firade en titel när Aduriz var tre år gammal. Bara tre spelare (Iraizoz & Gurpegui övriga) var överhuvudtaget födda den där våren 1984, då Athletic jobbade hem en inhemsk trippel. Sedan dess har laget fortsatt behållit sin plats i La Liga (det är ju bara ligans två stora giganter som kan stoltsera med samma bedrift – att aldrig åkt ur högstadivisionen) – men aldrig lyckats gå hela vägen i kampen om en titel.

Därför betyder det här mer än en “vanlig” supercup. Och för en ålderdomlig Aritz Aduriz – för övrigt förste spelare att göra fyra mål i spanska supercupen – kan jag bara ge mig på ett försök till att gissa vilken enorm lycka som måste susa igenom kroppen.

Få anfallare, egentligen ingen, borde stå före Aduriz i landslagskön för tillfället. Och nästa sommar är det förmodligen sista chansen för basken att vara med och kämpa för en titel i La Rojas färger.

***

Vem är så korkad att snacka till sig ett rött kort när laget behöver tre mål för att ordna fram en förlängning?

Gerard Piqué, uppenbarligen.

Undra hur läromästaren Carles Puyol hade reagerat om han hade varit på planen. Eller Luis Enrique – knappast känd för att hålla igen – hanterade det hela efteråt.

***

I en annan del av Spanien har Nicolás Otamendi fullkomligt raserat relationen med Valencia och inte minst med klubbens supportrar. Argentinaren verkar fast besluten om att göra allt i sin makt för att lämna den spanska östkusten i sommar och ta sig till den brittiska övärlden.

Om det blir Manchester United eller City? Tja, tiden får utvisa svaret. Han lär inte fortsätta spela sin fotboll i Valencia och för hans egen skull hoppas jag att det inte skiter sig fullständigt med någon av Manchester-klubbarna. I Valencia har han bara vuxit sig alltmer impopulär de senaste veckorna.

Just nu tvivlar jag på att ens någon supporter vill se Otamendi bära tröjan igen – även om alla förstås vet om att en likvärdig spelare inte finns att tillgå ute på marknaden.

Publicerad 2015-08-18 kl 01:35

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons