Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Mestalla-publiken kräver Nunos avgång

Det är inte första gången som Mestalla-publiken skanderar om en tränares avgång. Det hände med Mauricio Pellegrino. Det hände med Miroslav Djukic. För att ta två väldigt färska exempel.

Publiken på Mestalla är kräsen. Och än mer nu. De vet vilka muskler som finns i Valencia, vilka ambitioner klubben har – och till skillnad från hur det såg ut för bara ett par säsonger sedan är det än mer realistiskt att drömma om stora framgångar igen.

0-0-resultatet mot Real Betis i går blev droppen för supportrarna. Och nu är kritiken fullständigt befogad.

Valencia har haft ett väldigt angenämt spelschema under säsongsupptakten. I ligaspelet: Rayo borta (0-0), Deportivo hemma (1-1), Sporting borta (0-1) & Real Betis hemma. Fyra lag som på pappret bör hålla till på nedre tabellhalvan. Fyra matcher där Valencia bara mäktat med att vinna en. Och då var det på det berömda när Paco Alcácer nickade in segermålet på El Molinón i matchens sista minut.

Med ett sådant spelschema och ett sådant facit är sex poäng under all kritik. Valencia hade ett superbt utgångsläge att stå på full pott efter fyra omgångar. Nu har man redan halkat efter såväl Real Madrid, Atlético och Barcelona.

Och det är givetvis inte bara resultaten som ligger till grund för fansens reaktion. Spelet har varit uddlöst, gråtrist och helt utan kreativitet. Om inte Dani Parejo står och stampar så slarvar han. Varken Paco Alcácer eller Álvaro Negredo har fyllt målkvoten. Och Rodrigo Moreno tycks aldrig få ut sin potential i Valencia.

De unga spelarna som har värvats för att ta Valencia till nästa nivå har fortfarande inte visat sig vara fullt redo. Javi Fuego & Pablo Piatti startar fortfarande majoriteten av matcherna.

I går var Zakaria Bakkali bäst i hemmalaget när han kom in i andra halvlek. Ja, ni vet han som Nuno petade i höstens Champions League-trupp.

Även i CL-spelet har det – trots slagläge i första rundan hemma mot Zenit – inletts som en stor besvikelse. Förlust på Mestalla mot ryssarna ger ett betydligt svårare utgångsläge inför fortsättningen – och gruppsegern kan redan ha fallit Valencia ur händerna.

Den största frågan i hela karusellen är vad Jorge Mendes har att säga. Det här är inget projekt som Valencias ledning suttit och arbetat fram under flera års tid. Det här är Jorge Mendes projekt. Det är han som har valt Nuno Espírito Santo som tränare. Det är han som placerat spelare efter spelare i truppen.

Nu är det skarpt läge för Valencia och reaktionen måste vara tydlig och ske per omgående. Annars kan inte ens Mendes själv blunda för problematiken. Och han kan inte byta ut en hel spelartrupp mitt under brinnande säsong. Fortsätter misären är det Nuno som ryker. Förr eller senare.

Valencias fans har alltid varit kräsna. Men den här gången är jag den förste som ställer mig bakom i ledet i kritiken mot Nuno. Han måste få bukt på problemen, och det illa kvickt.

Publicerad 2015-09-20 kl 16:30

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER