Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Storklubbarnas totalfiaskon ekar i Spanien

Pinthorp

Fiasko-stämpeln var redan fast och påklistrad efter helgens 0-0-match mot Real Betis. I går blev den bara rejält mycket större.

Valencia investerade över en miljard på spelare i somras. Det var nu, inte om ett, två eller tre år, som klubben skulle ta ett stadigt kliv framåt rent sportsligt och om än inte utmana om de allra tyngsta titlarna redan den här säsongen så åtminstone närma sig toppen.

I går blev det förlust på Cornellà-El Prat mot Espanyol. 1-0. Valencia har bara gjort två mål på fem ligamatcher.

Och då köptes Álvaro Negredo & Rodrigo Moreno loss för över en halv miljard, och Zakaria Bakkali & Santi Mina var två andra relativt dyra tillskott som kompletterade truppen i somras.

Två mål. På fem matcher. Det är sig är nästan mer underkänt än de blygsamma sex poäng som har inkasserats.

Annons

Kaoset präglar i vanlig ordning Valencia CF. Skillnaden just nu är bara att den sportsliga biten går sämre än länge. Med en trupp som är bättre än på många år. Den ekvationen är svår att få ihop. Låt se om Jorge Mendes har något ess i rockärmen.

***

Regionsval på gång i Katalonien. Självständighet eller ej?

Även om det är en lång process i sig och det kommer bli enklare sagt än gjort att bryta ut sig från Spanien, tror jag inte det kommer få konsekvenser för FC Barcelona och Espanyol.

La Liga har inte råd att vara utan Barcelona. Och vice versa.

***

Imanol Agirretxe!

Tänka sig att en profilerad anfallsvärvning var allt som krävdes för att få igång målproduktionen för den nummer nio-spelare som redan fanns i Real Sociedad.

***

Ángel Correa är en fröjd för ögat att skåda. Superbt och högt matchavgörande inhopp mot Eibar i helgen – inbytt i paus i går mot Getafe och bjöd på en del delikatesser.

Annons

Superstar in the making.

***

Apropå talanger. Både Alen Halilovic och Tonny Sanabria har kommit igång på allvar i Sporting Gijón. Två mål från den sistnämndes panna senast mot Deportivo och både assist och “hockeyassist” från Halilovic. Kommer bli en spännande duo att följa under säsongen.

I kväll lär de vara i farten igen. Rayo-Sporting i Vallecas klockan 20. Så jäkla underskattat möte nånstans. Kan hända vad som helst i den matchen.

***

Ur svenskögon är förstås Celta-Barça kvällens kanske mest intressanta möta. Kommer John Guidetti äntligen spela från start? Nej. Kommer han spela överhuvudtaget? Svårare fråga, och det beror helt och hållet på matchbilden.

Det viktigaste för John Guidetti i nuläget är att inte tappa tålamodet. Han har fått hoppa in i minst en kvart i varje ligamatch så här långt. Det är fullt okej. Mer speltid kommer i takt med att säsongen blir längre, skadorna duggar tätt och avstängningar hämmar laget. Dessutom väntar ett cupspel senare i höst.

Annons

För Guidettis personliga vore väl det bästa om Barça klev upp i ledningen tidigt så svensken byts in i början på andra halvlek. Långt ifrån orealistiskt att det händer, givetvis.

I kväll väntar också klassikermötet mellan Athletic och Real Madrid. Det finns ingenting som supportrarna i Bilbao avskyr så mycket som huvudstadsklubben. Och mötena på San Mamés brukar gå till historien som minnesvärda.

***

Det är fler lag än Valencia som redan har en fiasko-stämpel över sig. Efter fyra omgångar ligger Sevilla sist i La Liga. Sist. Jumbo. Två poäng.

Sevilla har däremot redan avklarat en livlina i och med Champions League-triumfen mot Mönchengladbach i premiären. Och spelschemat i ligan har varit svårare än Valencias dito.

I afton stundar Las Palmas på Gran Canaria. Seger där och det ser helt plötsligt inte lika katastrofalt ut för Sevilla. Nytt poängtapp och andalusierna närmar sig Valencia-klassens fiasko-stämpel. Inte riktigt, men nästan. Oavsett vilket är det någonting som klubben vill – och måste – försöka undvika till vilket pris som helst.

Annons
Publicerad 2015-09-23 13:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto