Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

För exakt elva år sedan gjorde Messi debut för Barcelona

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Lionel Messi gjorde seniordebut i Barcelona-tröjan för exakt elva år sedan. Då tragglade klubben rejält och hade otaliga tuffa år bakom sig, utan någon titel på 2000-talet.

Det har gått bättre efter Lionel Messi debut.

25 titlar bättre.

***

Toppmöte på El Madrigal i helgen! Serieledaren Villarreal och tabelltrean Celta Vigo.

Jag är så jävla nöjd över att kunna skriva den meningen.

De kanske två mest underhållande fotbollslagen i hela ligan har dessutom levererat resultat. Vägvisare redan på söndag vilket lag som är starkast.

Och nej, John Guidetti kommer inte starta matchen. Men säkerligen hoppa in – som han alltid gjort hittills.

Annons

***

Han är en levande ikon i Real Madrid, hans tröja pensionerades efter bara ett par år i Schalke 04, och det allra senaste har han spelat sin fotboll på andra sidan Atlanten.

Men nu blir det ingen mer professionell fotboll för Raúl González Blanco, en av tidernas största anfallare.

De målen jag minns mest från Raúls tid i Real Madrid är halvträffarna. De där avsluten som rullade in vid stolproten med knapp styrfart. Retfullt bakom målvakten. Utan chans för försvararna att hinna i fatt.

Förutom hans gentlemannapersonlighet var hans avslutningsteknik någonting beundransvärt. Varför ta i för kung och fosterland när det räcker att rulla in bollen i mål?

Svenske domaren Jonas Eriksson fick en gång en fråga vilken spelare han tycker gett det trevligaste bemötandet genom åren. Svaret: Raúl González Blanco.

Annons

En stor spelare, en stor människa. Tack för en fantastisk karriär.

Nu blir det intressant att följa hans nästa steg i livet. Jugones rapporterar redan om att Florentino Pérez (Real Madrids president) kommer prata med Raúl i kväll för att prata om hans återkomst till Madrid.

***

Antoine Griezmann återvänder till Estadio Anoeta på söndag. Till klubben som formade honom och gav honom fotbollsutbildning när de franska jättarna tyckte han var för liten och vek.

I dagsläget är han en nyckelspelare för ett av Europas högst rankade lag och likaså sitt franska landslag.

Däremot är det med en hel del press som Atlético åker till San Sebastián. Medan huvudkonkurrenterna Real Madrid och Barcelona har på pappret enkla motståndare (Levante respektive Rayo på hemmaplan) kommer det högst troligen krävas tre poäng för Diego Simeones manskap för att inte halka efter i tabellen.

Annons

Det är förstås ingen vild gissning att Griezmann blir en av matchens förgrundsfigurer.

***

Aritz Aduriz förnyar sitt kontrakt med Athletic Club till juni 2017. Kul att han hänger i. Och konstigt är väl inte det, då han förmodligen är i sitt livs bästa form.

Att han fortfarande inte fått en ärlig chans i landslaget är dock fullständigt orimligt och direkt häpnadsväckande.

***

Álvaro Negredo är inte bara petad ur elvan inför Valencias möte med Málaga – utan från hela matchtruppen.

Snacka om en passning rakt i mellangärdet från Nuno.

***

Sextondelsfinalerna i Copa del Rey har lottats under landslagsuppehållet. Som vanligt möter de sju lagen som placerade sig bäst i ligan i fjol de kvarvarande lagen från Segunda B. Föga spännande i ett dubbelmöte, med andra ord.

Ändå ett möte som sticker ut lite: Real Madrid-Cádiz. Klubben har varit nära Segunda División och satsar för att ta sig uppåt i seriesystemet igen.

Annons

Det lär förstås inte bli något annat än Madrid-seger i det här mötet, men ändå en häftig och klassisk drabbning.

***

Messis första coach, Salvador Aparicio, dog tragiskt för sju år sedan. Samma år blev han intervjuad om tillfället då han först upptäckte den lille store argentinaren.

– Messi och hans familj kom en gång och kollade på en match. Hans bröder spelade här. Sedan behövde jag en spelare då vi var en man kort, då Messi fick hoppa in. Han var liten. Väldigt liten. Första gången han fick bollen spelade han bara vidare. Andra gången kontrollerade han den och dribblade av varenda spelare på planen. Därefter var han en del av mitt lag. Han gjorde sex eller sju mål varje match. Det var tydligt att han var speciell.

Salvador Aparicio var rätt på det.

Publicerad 2015-10-16 16:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto