POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Atlético har smugit i vassen hela hösten

Pratade med en polare häromdagen efter Champions League-omgången som spelades tisdag-onsdag. Han sa “du, Atlético har inte varit lika bra den här säsongen va”?

Det är ju en fullt berättigad och befogad fråga, med tanke på att det inte har pratats om laget eller klubben på samma sätt som tidigare. Har Atlético glömts bort? Eller har laget kommit så pass långt i sin utveckling att det inte är någon överraskningsfaktor när det går bra?

För något annat kan man omöjligt säga att det går.

Oavsett om Real Madrid lyckas spöa Eibar i kväll kommer Atlético ligga kvar som tabelltvåa efter 13 omgångar. Och i Champions League toppar man gruppen inför sista matchen. Rätt bra facit ändå.

Så att Atlético de Madrid fortfarande är en vinstmaskin som är otroligt svårbemästrat på Vicente Calderón, som krigar till sig kluriga uddamålssegrar på bortaplan utan att spela särskilt frejdigt består lika väl som för ett par år sedan.

Men laget har ändå haft en del problem som vi samtidigt inte ska sticka under stolen med. Hela hösten har Diego Simeones lag stått och fallit med den välfungerande defensiven. För i motsatt riktning är det enbart Antoine Griezmann som har levererat kontinuerligt – och även om fransmannen gjort det ofta har även han haft sina sämre matcher.

Jag har skrivit om det här förr. Atlético anno 2015/16 är ett lag som kryllar av potential och kvalité. Frågan är bara hur mycket Simeone lyckas få ut av det redan nu.

Ángel Correa, Óliver Torres, Luciano Vietto & Yannick Ferreira Carrasco är samtliga offensiva framtidsmän. Ingen är världsstjärna i dag – alla har potential att bli det inom sinom tid.

Jag trodde det här skulle bli ett mellanår för Atlético. Inte ett mellanår i den aspekten att laget missar Champions League eller inte tar sig förbi gruppspelet i samma turnering. Kanske snarare placerar sig på en ganska stabil tredjeplats i ligan och fixar en kvartsfinalplats i CL. Som i fjol. Stabilt och förebyggande inför framtiden.

Men även om supervärvningen Jackson Martínez inte ens levererat en gnutta av det som förväntades i målväg ser det här Atlético väldigt starkt ut redan nu. Det är inte alltid så snyggt. Det är inte alltid så roligt. Men det är organiserat, välfungerande och karaktäristiskt ut i fingerspetsarna.

Atlético vinner inte La Liga utan att få i gång samtliga lagdelar. Förmodligen inte Champions League heller. Men trots att det finns idel saker att slipa på i offensiven talar resultaten sitt tydlig språk: Atlético vinner matchen. Och utan sin kolossalt starka defensiv hade inte laget stått på 29 poäng i ligaspelet och bara släppt in ynka sex (!) mål.

Offensiven vinner matcher, defensiven vinner titlar.

Atlético har smugit i vassen hela hösten utan att det knappt märkts. Det är dags att ta Diego Simeones lag på allvar även den här säsongen.

***

Det kan inte finnas någon anfallstrio genom historien som varit lika bra som Neymar, Leo Messi & Luis Suárez är och varit det senaste året.

Barça har 14-1 på tre matcher. Motståndare: Real Madrid, Roma & Real Sociedad.

Det är bara sinnessjukt.

***

John Guidetti gjorde så äntligen första ligastarten för Celta Vigo i går. Han sprang mycket som vanligt, kombinerade bra vid ett par tillfällen – men hade ändå svårt att sätta någon stark prägel på matchen.

Och som ödets ironi faller sig var det bara fem minuter efter Guidetti byttes ut mot Iago Aspas som Celta Vigos segermål kom. Nolito, förstås.

Rätt mäktigt att klassiska och fina antagonisterna Celta och Deportivo La Coruña båda parkerar i topp sex i ligan just nu. Kul att det äntligen vänt för båda klubbarna efter flera år av sportslig lidelse.

Publicerad 2015-11-29 kl 12:45

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto