Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gary Neville, gör inte samma misstag som Moyes

Pinthorp

Det spekulerades från lokal media att någon med god kännedom inom Valencia CF skulle ta över som ny tränare efter att klubben och Nuno Espírito Santo brutit samarbetet.

Så blev det inte riktigt. Även om Gary Neville, som skrivit på ett kontrakt säsongen ut, har haft brorsan Phil i Valencia så kommer han själv i princip helt nollställd inför det här uppdraget.

Av reaktionerna att döma tycker fotbollsälskaren överlag att det här är hur spännande som helst. Valencia-supportrarna? De känner sig lurade.

Klubben skulle ta in någon stadig och erfaren profil som kunde klubben. I stället kommer Gary Neville, som aldrig haft ett tränaruppdrag tidigare, som inte kan språket eller följt den spanska fotbollen noggrant.

Men att det finns ett enormt taktiskt kunnande och en vinnarskalle ut i fingerspetsarna i Gary Neville råder inga tvivel om. Det har han visat både på fotbollsplanen och under sina TV-uppdrag i Sky Sports, där han varit helt briljant.

Annons

Nu kliver han in i ett omklädningsrum som suktar efter en ledare mer än någonting annat. Valencia har ett otroligt talangfullt fotbollslag. Det kryllar av potential och kvalité – men ingen har fått ut i närheten av maxkapacitet än. Någon måste kliva in med pondus, målmedvetenhet och en tydlig intention och klar bild om hur spelplanen ska läggas upp.

Valencia har inte råd med något daltande. Egentligen har Valencia inte råd att överhuvudtaget chansa. Nu står man ändå här.

En grej som också blir intressant att följa är hur det här kommer påverka Valencias relation med Jorge Mendes. Hur stor del har han i det här beslutet? Jag har svårt att tänka mig att Gary Neville kommer göra precis som Mendes vill utan vill sätta sin prägel på det hela.

För Nevilles egen skull hoppas jag också att han inte gör samma misstag som David Moyes i Real Sociedad. Ta seden dit du kommer. Lär dig språket, förstå kulturen, anpassa dig. Annars kommer det bli svårt.

Annons

Lyckas han med det och fungerar lika bra som tränare i realiteten som han gör med sina taktiska analyser och detaljer i Sky Sports kan det här trots allt bli bra för Valencia.

Jag har i alla fall svårt att se att det skulle bli sämre.

Publicerad 2015-12-02 14:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto