Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Amatörmässigt, Real Madrid

Ska man skratta eller gråta?

ANNONS

Det är fortfarande lika obegripligt att Real Madrid, en av världens absolut största klubbar, inom loppet av ett halvår lyckas schabbla till två faxrelaterade totalfiaskon.

Det första i somras, som ni alla bekant känner till, då David de Gea-affären gick i stöpet tack vare att övergångspappren som faxades från Manchester United inte lyckades komma till den spanska huvudstadsklubben i tid.

Ja, fax. År 2015.

Och i går ställde faxmaskinen till det igen för Real Madrid. Eller ja, en blandning mellan den obefintliga övervakningen och klubbens dåliga koll på situationen vad gäller avstängda spelare låg till grund för haveriet.

Under lagets Copa del Rey-möte med Cádiz spelade nämligen Denis Cheryshev från start – trots att han var avstängd efter ett gult kort han ådrog sig i förra säsongens cupspel med Villarreal. Emilio Rosanes, ex-domare och matchanalytiker, försökte varna klubben inför matchen men trots att han skickade både fax och ska ha försökt ringa nådde budskapet inte fram.

ANNONS

Cheryshev spelade matchen vilket kommer straffas hårt. Ett liknande scenario hände för Osasuna i förra säsongens Copa del Rey-upplaga, och laget blev du utslängt från turneringen. Nu har Cádiz lämnat in en anmälan mot Real Madrid för att ha använt en otillåten spelare (Cheryshev gjorde dessutom mål i matchen) och huvudstadsklubben kommer med största sannolikhet uteslutas från Copa del Rey den här säsongen.

En person som genomlidit stora doser av kritik de senaste veckorna är Rafa Benítez. Bättre blir det förstås inte för Real Madrid-tränaren när det nu dessutom uppdagats att han gjorde samma sak under tiden som Valencia-tränaren 2002 – nämligen använde sig av en otillåten spelare.

Det här är amatörmässigt. Ett totalfiasko. Att sådant här ens kan inträffa 2015 är skrattretande.

Det ska bli intressant att se om Real Madrid väljer att modernisera sin verksamhet och utesluta faxmaskinen i framtiden eller om man anställer någon på 24-timmars daglig basis som övervakar att det inte dyker upp något viktigt.

ANNONS

***

Lätt att säga efter en dag, men Gary Neville gav åtminstone ett bra intryck på sin första officiella presskonferens som Valencia-tränare.

Han fastslog att hela familjen är med honom på östkusten och att han kommer studera spanska från 06.00 varje dag hädanefter.

Möcke bra, Gary.

***

Även om John Guidetti startade helgens ligamatch mot Sporting Gijón och hans huvudkonkurrent Iago Aspas satt på bänken trodde nog de flesta att svensken ändå skulle finnas med i den startelva Eduardo Berizzo ställde på banan i Copa del Rey-mötet med Almería i går. Men icke.

Aspas startade, gjorde två baljor, och blev utbytt mot Guidetti med 25 kvar.

Jag är helt övertygad om att Guidetti kände sig något bitter över att inte få starta den här matchen. Det var ett gyllene läge. Men nu slutade det ändå väl för svensken. När han rakade in returen fram till 3-1 och gav Celta Vigo ett superläge inför returen hemma på Balaídos om ett par veckor vann han inte bara tid för sig själv utan fixade också ett utmärkt läge att åtminstone starta nästa gång lagen drabbar samman.

ANNONS

Även om det bara blivit två mål för John Guidetti i Celta-tröjan så här långt har han ett målsnitt på 129 minuter per mål. Helt okej ändå.

Han slår ju faktiskt Aspas med det facit. Spanjoren behöver nämligen en minut till per mål – fast då har han ju både spelat mer och nätat betydligt fler gånger också.

Var det någon som överhuvudtaget tvivlade satte Aspas munkavel på alla kritiker i går i och med sina två fina mål. Det är inget snack om att han är nummer ett i anfallet.

Publicerad 2015-12-03 kl 17:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto