Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Banega är för bra för sina medspelarna

Gränsen mellan geni och galenskap är hårfin och ofta går det hand i hand. Fråga bara Éver Banega.

ANNONS

Den 27-årige argentinaren har förutom en väldigt fin fotbollskarriär hunnit med en hel del grejer i sitt liv. För ett par år sedan glömde han lägga i handbromsen när han tankade bilen varpå han blev överkörd och missade flera månader på grund av en fraktur i foten. Han har varit inblandad i sex- och fylleskandaler och på väg till en Valencia-träning 2012 tog argentinarens ferrari eld. Han klarade sig undan lindrigt den gången – men bilen blev det inte mycket av.

Förutom alla kontroverser vid sidan om fotbollsplanen är han ju också en i sina stunder alldeles magisk spelare på densamma. Nu har han redan hunnit uppleva mycket fint och har representerat många stora klubbar – men samtidigt aldrig riktigt nått hela vägen till toppen som många spådde när han kom fram i Boca Juniors.

Hade han haft rätt inställning från grunden hade chanserna varit betydligt större att han i dag varit erkänd som en av de största mittfältarna i världen.

ANNONS

Men just i går, i Sevilla-derbyt på Benito Villamarín, gjorde han en sådan där superb insats. Ja, ska vi vara helt ärliga har Éver Banegas hela 2015 varit väldigt bra. Han var en starkt bidragande orsak till Sevillas Europa League-triumf och har under hösten varit en av lagets tveklöst bästa spelare. Inte minst mot slutet.

Hans assist till Sergio Escudero mot Valencia för några veckor sedan var kanske säsongens allra läckraste. Att han i går inte fick kliva av planen med minst en assist på kontot kan han simpelt skylla på lagkamraternas oskärpa.

Sevilla var klart bättre än Betis. I Pepe Mels uppoffrande lag som fortfarande spelar utan begriplig spelidé fanns inte mycket hjärna men desto mer hjärta. Sevilla styrde matchen – men lyckades aldrig få till det där lilla sista. Banegas briljans till trots.

ANNONS

När han är på sådant där Riquelme-humör känns det ibland som att han är för bra för sina medspelares skull. De hänger inte riktigt med i tankesättet. De uppfattar inte samma saker.

Hade så varit fallet i går hade Sevilla vunnit derbyt.

***

Tolv mål och ett par utvisningar? Tolv mål?

Jag trodde på en målrik match i Madrid i dag – men inte tolv mål.

Till och med Gareth Bale hittade rätt. Fyra gånger om dessutom.

Och därefter schabblade Atlético till det på La Rosaleda och såg Real Madrid krypa allt närmare i toppen. Trots ett jätteläge får Barcelona ändå fira jul som både världsmästare och serieledare.

Publicerad 2015-12-20 kl 23:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto