Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Messi & Ronaldo petas i höstens La Liga-lag

Twitter: @pinthorp

ANNONS

Så här några dagar in på det nya året tänkte jag ändå samla tankarna och ta en titt i backspegeln. Mycket hände under hösten och många spelare briljerade individuellt. Jag har plockat ut de elva spelare som jag tycker utmärkt sig mest på sin position under hösten och där alla haft stor inverkan på sitt lags respektive framfart.

Och det här är nog första La Liga-elvan sedan närmare ett decennium som inte innehåller varken Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo.

Elvan:

Keylor Navas
Juanfran Torres – Diego Godín – Aymeric Laporte – Filipe Luís
Bruno Soriano – Sergio Busquets – Andrés Iniesta
Antoine Griezmann – Luis Suárez – Neymar

***

Målvakt: Keylor Navas (Real Madrid)
Motivering: Lagets bäste spelare under hösten. Trots ett stundtals ganska ihåligt försvar har Keylor Navas match efter match hållit nere siffrorna. Har inte kommit upp på samma höga nivå efter skadan under senare delen av hösten och har hård konkurrens av Jan Oblak i Atlético-målet om den här platsen, men costaricanens extraordinära säsongsinledning var någonting utöver det vanliga.

ANNONS

Högerback: Juanfran Torres (Atlético de Madrid)
Motivering: Stabil defensivt, alltid ett vapen offensivt. Har i mina ögon ingen riktigt stark utmanare till den här platsen då han på det defensiva planet överglänser sina konkurrenter i ligan. Lär starta för Spanien i EM.

Mittback #1: Diego Godín (Atlético de Madrid)
Motivering: Ligans främste mittback med en mils avstånd. Styr och ställer i sin backlinjen och har stor anledning i att Atlético bara släppt in åtta mål under säsongen – bäst av alla lag i de europeiska toppligorna tillsammans med Bayern München.

Mittback #2: Aymeric Laporte (Athletic Club)
Motivering: Well, jag är svag för Laporte, det har ni förstått vid det här laget. Men ungtuppen fortsätter växa sig stark under Ernesto Valverdes vingar och är mer än redo för ännu större uppgifter. Att han fortfarande inte fått chansen i Les Blues framstår som ett stort mysterium. Placeringssäker, elegant och stark i luften.

ANNONS

Vänsterback: Filipe Luís (Atlético de Madrid)
Motivering: Såg lite ringrostig ut de första matcherna men har successivt vuxit tillbaka in i Atlético-skorna sedan comebacken. Är sämre än mängder av spelare offensivt (Marcelo, Alba, Gayá, Jonny & Jaume Costa långt före) men klart bäst defensivt. Och det är väl ändå det som en försvarares primära uppgift.

Mittfältare #1: Bruno Soriano (Villarreal)
Motivering: Var förvisso borta några veckor på grund av skada – men det höjer bara upp hans slutbetyg då skillnaden mellan Villarreal-kaptenens frånvaro respektive närvaro är enormt stor. En självklar ledare i laget både på och utanför planen, passningssäker som få och en vänsterfot som till och med blivit ett offensivt vapen. Bruno ska till EM, det är inget snack.

Mittfältare #2: Sergio Busquets (Barcelona)

ANNONS
Motivering: Han fortsätter vara Barcelonas mest underskattade spelare, men är i själva verket den absolut viktigaste pjäsen i Luis Enriques lagbygge. Sergio Busquets är navet i Barças spel. Han styr tempot, han läser spelet och han har till och med dragit på sig en roll som ledargestalt.

Mittfältare #3: Andrés Iniesta (Barcelona)
Motivering: Gör sällan mycket poäng – men har för vana att kliva fram när det som bäst gäller. Trots att han hunnit över 30-strecket ser Andrés Iniesta ut att vilja spela fotboll mer än någonsin. Och när han vill det, då är hans plats i La Liga-elvan tämligen ohotad.

Anfallare #1: Antoine Griezmann (Atlético de Madrid)
Motivering: Han spunnit vidare på sin fina vårsäsong 2015 med att ta ytterligare kliv under Diego Simeones ledning. Vuxit ut till en världsspelare som kan göra mål på egentligen alla sätt. Genombrottsstark, bra skott, farlig på huvudet och kvick i djupled. Många kommer dra i Griezmann i sommar.

ANNONS

Anfallare #2: Luis Suárez (Barcelona)
Motivering: Gör en av sina bättre höstsäsonger i karriären. Klev fram ytterligare när Leo Messi skadade sig och gör mål på i princip allt. Ingen pardon. Inga tveksamheter. Världsklass från Luis Suárez den här hösten.

Anfallare #3: Neymar (Barcelona)
Motivering: Hela ligans bästa spelare så här långt. Tog över manteln från Leo Messi i dennes frånvaro och växte med ansvaret både en och två nivåer. Målskytt, framspelare, artist och en lagspelare. Det lär inte hända den här gången – men jag blir förvånad om inte Neymar kliver upp och hämtar Ballon d’Or inom några år.

***

Bubblare: Jan Oblak (Atlético), Mario Gaspar (Villarreal), Marcelo (Real Madrid), Augusto Fernández (Celta Vigo), Beñat Extebarria (Athletic Club), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Nolito (Celta Vigo) & Aritz Aduriz (Athletic Club).

ANNONS
Publicerad 2016-01-05 kl 17:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto