Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

40 är ingen ålder för Valerón

Pinthorp

Långsammast. Minst löpstark. Definitivt äldst.

Men. Juan Carlos Valerón visade mot Eibar i går att han fortfarande är överlägsen sina konkurrenter i tanke och passningsspel.

Bockade av arena nummer 15 i Spanien i och med besöket på Estadio Gran Canaria under gårdagen. Las Palmas vann med 3-2 – precis som i första mötet – och är vidare till kvartsfinal i Copa del Rey för första gången på över ett årtionde.

Valerón slog bort en passning under hela matchen. Han borde fått minst ett par målgivande passningar om hans kamrater bara varit lite snabbare i tanken och haft större fokus i avsluten.

Att han är störst i Las Palmas råder inga tveksamheten om. Han är överlägset mest populär och säljer flest tröjor av alla. Och i går bevisade han återigen att en åldern bara är en siffra. Han har hunnit bli över 40 år nu, den gamle Deportivo La Coruña-ikonen.

Annons

Efter att ha återvänt hem till Las Palmas för att runda av och hjälpa laget upp till Primeran, så förlängde han i somras sitt kontrakt med ytterligare ett år. Det lär bli hans sista i karriären. Hela säsongen har känts som en sorts avskedsturné för Valerón. Han är älskad i de flesta delarna av Spanien, både för hans insatser i klubblagen men också i landslaget genom åren.

På den absolut högsta nivån, i de tuffaste matcherna, brukar hans tempo inte räcka till längre. Han är inte ordinarie när Las Palmas matchar sitt bästa lag. Men spelskickligheten finns det ingen som bemästrar så väl i laget som Valerón. Hans passningsspel håller fortfarande världsklass och hans patenterade vändningar som lurar bort motståndarna sitter i ryggmärgen.

Känner mig nöjd att få tagit del av Valeróns avskedsturné och se honom bevisa att gammal fortfarande är äldst.

Annons

***

John Guidetti – målskytt på nytt i cupen. Fjärde totalt, vilket innebär skytteligaledning tillsammans med Álvaro Negredo och Munir El Haddadi som gjorde två baljor för Barça mot Espanyol i går.

Dessutom utbytt med 20 minuter kvar, trots att Dejan Drazic – som tydligt är bakom i anfallshierarkin – fortsatt var kvar på planen. En antydan om att svensken möjligen startar i ligan till helgen?

Nolito är fortsatt skadad och varken Guidetti eller Iago Aspas lär petas ut på en kant. Däremot har Eduardo Berizzo valmöjligheten att formera ett offensivt 4-4-2 med Orellana/Wass på flankerna.

Kul att Guidetti åtminstone tar för sig när han får chansen från start. Han har fortfarande bara startat fyra matcher i Celta Vigo, och mestadels gjort inhopp med kvarten kvar. Totalt fem mål är med den ringa speltiden ett klart godkänt facit. Men nu gäller det förstås att leverera i ligaspelet också.

Annons

***

Hur vädret är i Las Palmas? Tja, någonstans mellan min och Valeróns ålder.

Med andra ord helt perfekt.

I dag tar jag revansch på Kviborg i en ny padel-turnering efter debacle för undertecknad i tisdags.

Publicerad 2016-01-14 12:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto