Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Fifa sätter käppar i hjulet för Real Madrid

Det var upplagt för ett förhållandevis lugnt januarifönster i Real Madrid inför den stora rockad av spelarskiften som väntas äga rum kommande sommar. Cristiano Ronaldo har varit betydligt svagare den här säsongen än tidigare i Real Madrid-tröjan och med Paris Saint-Germain bankandes på dörren med ett monsterbud är det logiskt att Florentino Pérez tänker i banorna att göra sig av med storstjärnan (även Gareth Bale) för att bygga om offensiven.

ANNONS

Därför kom dagens stora nyhet i världsfotbollen som en gigantisk käpp i hjulet för Madrid. Fifƒa offentliggjorde att både Real och Atlético får transferförbud efter att klubbarna registrerat otillåtna under 18 år mellan tidsperioden 2005 och 2014.

Precis som i fallet med Barcelona är straffet att klubbarna inte får registrera spelare under de två kommande transferfönstrena – något som alltså inte inkluderar det som är öppet nu i januari.

För Atlético är detta givetvis inga bra nyheter heller, men samtidigt är det ingen större fara på torpet. Klubben har i veckan höjt Antoine Griezmanns utköpsklausul till makalösa 100 miljoner euro – omkring en miljard svenska kronor – och att döma av fransmannens kroppsspråk på planen och hans uttalanden utanför densamma har han själv inga större planer på att lämna den spanska huvudstaden och en klubb som fortsätter växa på samtliga fronter.

ANNONS

Den sportsliga ledningen har därtill förbättrat avtalen och höjt utköpsklausulerna för Ángel Correa som José María Giménez, där fler spelare i den yngre generationen väntas stå näst på tur. Lägg då också på att såväl Augusto Fernández och Matías Kranevitter förstärkt truppen i januari och skrivit på långa avtal.

Diego Simeone förfogar för närvarande över den starkaste Atlético-upplagan på väldigt många år. Framför allt är det en spelartrupp där majoriteten är under 25 och långt ifrån färdigutvecklade. Lyckas man behålla sitt nuvarande lag löper Atleti ingen vidare risk att tappa slagkraftighet utan snarare fortsätta bygga vidare på den unga stomme som finns att jobba med.

I Real Madrid är det betydligt mer annorlunda. Jag är övertygad om att Florentino Pérez vill bygga om i sommar och sälja av ett par av storstjärnorna, Cristiano Ronaldo inkluderad. Tranferförbudet ändrar därför spelreglerna rejält.

ANNONS

Men, det finns ett kryphål som både Real och Atlético kan ta sig igenom. Barcelona överklagade nämligen Fifas dom, vilket resulterade i att transferstoppet sköts ett värvningsfönster. Med största sannolikhet lär Madrid-klubbarna göra detta, och skulle i sådana fall kunna värva spelare även till sommaren.

Oavsett vilket väntar tuffa tider av långsiktig planering. Atlético har redan nu ett lag där långsiktigheten är stor. För Real Madrid lär det innebära betydligt större huvudbry där det är troligt att man ger sig ut på marknaden för att hämta in spelare som passar in i den långsiktiga mallen. Ett nytt test, där processen ska bli högintressant att följa.

Publicerad 2016-01-14 kl 15:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto