Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zidane kunde inte fått en bättre start

Pinthorp

Behagligt spelschema med motståndare på pappret bara skall köras över och inget Copa del Rey-spel att fokusera på parallellt.

Zinedine Zidane har öppen gata att i lugn takt slå sig till rå på Real Madrids tränartron – och hittills har det funkar ofattbart bra. Det går varken dra slutsatser eller några djupare analyser efter bara ett par matcher som huvudansvarig, men känslan som betraktare är att han kommit in i precis rätt läge för att ge spelartruppen ny fart under fötterna.

Gareth Bale har äntligen prickat in formen. Karim Benzema ser bättre ut än någonsin. Isco och Luka Modric fullkomligt leker fotboll och Cristiano Ronaldo har även han hittat målet igen.

Real Madrids första halvlek mot Sporting Gijón på Santiago Bernabéu var den bästa den här säsongen. Sedan är det frågan om det bara var Madrid som var bra eller en kombination av ett naivt spelande Sporting utan vidare organisation i försvaret. Oavsett vilket fullkomligt sprudlade det av energi och spelglädje hos Real Madrid framför en smattrande nöjd Florentino Pérez på presidentläktaren.

Annons

Jag är övertygad om att Real Madrids diskvalifikation i cupen efter Denis Cheryshev-soppan i slutändan kan innebära något gott. Nu har Zidane gott om tid att sätta sin prägel utan att kastas in i hetluften med två matcher i veckan.

Hans blotta närvaro har gjort att fansen har börjat tro om en ny stor era och spelarna ser ut att trivas. Nu ska det bli intressant att se hur allt också fungerar i praktiken när motståndet är av tuffare dignitet.

Och om Zidane kan lyfta spelare som Benzema, Isco och Varane till nya nivåer. Jag tror han kan göra det.

***

Såg Las Palmas-Atlético på Estadio Gran Canario under söndagen. En match helt enligt förväntan, där det till slut rann ifrån lite väl stort och Atleti vann med klara 3-0.

Filipe Luís bäst på plan. Jan Oblak fortsätter leverera stort mellan stolparna. Hela mittfältet med Koke, Saúl, Gabi & Augusto imponerade. Samspelet och alla taktiska detaljer blir ännu tydligare när man får överblicken på plats. Blir alltid lika förvånad över hur stort jobb som Koke lägger ner i defensiven. Inte alltid mest välpolerad när det gäller alla offensiva detaljer, men taktiskt är han en guldklimp för Diego Simeone.

Annons

Just mot Las Palmas gick det dock rätt bra även offensivt. Två finfina målgivande passningar till Antoine Griezmann som fortsätter trycka in mål summerade en bra dag på jobbet för Atlético.

Även om det var närmare 30 000 på arenan och stundtals kokade inser nog de flesta kanarier att det inte var i en sådan här match Las Palmas ska ta sina poäng för att hålla sig kvar.

Publicerad 2016-01-18 01:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto