Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Nu kastas Zidane in i hetluften på allvar

Smekmånaden är över. Nu har Zinedine Zidane fått ett antal veckor på sig att i lugn och ro bli varm i kläderna som Real Madrid-tränare, lära känna spelargruppen ännu bättre och hinna sätta sin prägel på laget.

Facit så här långt? Fem segrar och en oavgjord på sex matcher. Ett godkänt facit, även om 1-1-resultatet borta mot Real Betis betydde ett dyrbart poängtapp.

Som bekant för ju allting ont även något gott med sig. Som Real Madrids diskvalificering i Copa del Rey. Det positiva är att Zidane helt utan något pressat schema fått tid på sig att sätta sig in i sin nya arbetsmiljö och jobba in sig med laget.

Och att döma på de först laguttagningarna verkar fransmannen prioritera Isco före James på det centrala mittfältet – vilket i sig inte alls är överraskande. Redan när Zidane var assisterande tränare under La Décima-säsongen uttryckte han gång efter annan sin uppskattning gentemot Isco och har också sagt att “han påminner mycket om mig själv som spelare”.

Att Zidane tagit över som tränare kan vara den bästa nyheten som hänt Isco på länge. I och med att det allt som oftast varit ett ganska tungt skadeläge på Real Madrid-mittfältet under spanjorens tid i klubben har speltiden ändå varit kontinuerlig, men med en skadefri trupp har han ofta prioriterats bort i de stora matcherna.

Är det nu Isco lyfter till nästa nivå? Zidane verkar tro på honom – upp till bevis att ta chansen.

Framför allt blir de kommande veckorna ett riktigt examenstext för Zidane som tränare. Han sa inför helgens ligamatch mot Athletic att “det blir mitt största test hittills”, vilket stämde tveklöst.

Men som det sett ut under fransmannens tid som tränare har Real Madrid manglat ned varenda motstånd på Santiago Bernabéu. Det blev 4-2 mot Athletic i en underbar fotbollsmatch som bjöd på stor underhållning. Med lite marginaler på Bilbao-lagets sida i första halvlek hade utgångsläge inför andra och resultatet mycket väl kunnat se annorlunda ut – men i slutändan blev det aldrig riktigt spännande.

På fyra hemmamatcher under Zidane har Real Madrid producerat 20 (!) mål. Ett mäktigt facit – och något som ger eko.

På bortaplan har det gått vansinnigt mycket tyngre. Helt annan intensitet och helt annan rädsla på Benito Villamarín gav bara en poäng. Och laget var bara en Luka Modric-praktträff från att tappa poäng även på Nuevo Los Cármenes mot Granada.

Nu börjar allvaret för Zidane. I kväll kliver han in som Champions League-tränare för första gången i karriären och även om Madrid ställs mot ett formsvagt och defensivt ihåligt Roma är det utan tvivel lagets största test hittills det här året.

Det är en sak att demolera Sporting Gijón framför hemmafansen. Nu gäller det att prestera i de stora matcherna – något som varit Real Madrids stora problem den här säsongen.

Överkört av Barcelona, tappad ledning i derbyt mot Atlético och två spelmässigt halvdana insatser mot Paris Saint-Germain i CL-gruppspelet.

Efter Roma väntar ett besök till Andalusien och Málaga, innan säsongens andra derbi Madrileño stundar helgen därpå.

Det är nu Zinedine Zidane kastas in i hetluften på riktigt. Det är nu Real Madrid måste börja leverera även i de stora matcherna.

***

En spelare som kliver in formstark till mötet på Olimpico är Cristiano Ronaldo. Med sina elva fullträffar i gruppspelet är han tämligen ohotad i skytteligaledningen för tillfället.

Framför allt har Cristiano inte bara börjat göra mål på kontinuerlig basis igen – jämnheten i både spelet och målskyttet lös med sin frånvaro under hösten – och har även visat ett kroppsspråk som tyder på självförtroende.

Ska Real Madrid gå hela vägen i Champions League behöver man sin superstar i form.

Publicerad 2016-02-17 kl 10:59

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons