Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cristiano är inte rätt man att kritisera

Pinthorp

Om Roma var det första testet så var Atlético de Madrid det första riktigt stora testet för Zinedine Zidanes lag.

Real Madrid hade gjort 20 (!) mål på fyra hemmamatcher under fransmannens första tid som huvudansvarig. Men just där ligger också problemet för Madrid den här säsongen. En “manita” mot Sporting Gijón eller Deportivo La Coruña betyder ingenting i längden såvida laget inte presterar när det gäller som mest.

Atlético nollade Real Madrid på Santiago Bernabéu. Och tog tredje raka segern i ligaspelet på antagonistens hemmaborg. Samtliga uddamålssegrar, givetvis.

Undantaget Paris Saint-Germain, som Madrid besegrade med 1-0 hemma på Bernabéu i höstas utan att för den sakens skull imponera, har insatserna och framför allt resultaten varit en besvikelse mot topplagen.

Annons

Förluster mot Barcelona, Villarreal, Sevilla och nu även Atlético. Det är i de matcherna som Real Madrid har spelat bort sina chanser att ta ligatiteln.

Och det sticker förstås ännu mer i ögonen på den vita huvudstadsklubben när lokaltivalen, den historiska lillebrorsan i sammanhanget, återigen vinner på Bernabéu. Nu skiljer fyra poäng – men med Atletis övertag gällande inbördes möten måste Real ta in fem poäng för att nå andraplatsen.

Oavsett vilket kommer det inte bli någon ligatitel. Zinedine Zidane får gå in allt för turneringen där Real Madrid fortfarande är kvar i racet – Champions League.

Men trots derbyförlusten i helgen tycker jag det finns fina intentioner från Zidanes lag. Många spelare ser hungriga ut och jag tror flertalet av de yngre lirarna kommer kunna ta nästa kliv. Raphaël Varane & Isco framför allt.

Annons

***

Atlético då? Makalöst imponerande, förstås. Det offensiva spelet har, med all rätt, varit kritiserat hela säsongen. Jackson Martínez blev en flopp, Luciano Vietto har fortfarande inte vuxit in i skorna och Fernando Torres är den Fernando Torres han har varit de senaste fyra åren.

Mycket står och faller med Antoine Griezmann. Fransmannens utveckling det senaste året har varit sensationell. Efter den svåra första hösten i Atlético, som ändå avslutades med ett hattrick på San Mamés, har Griezmann klivit ifrån talangträsket rakt upp bland de stora stjärnorna.

En gång i tiden var det Fernando Torres som regerade. Därefter Diego Forlán. Kun Agüero. Radamel Falcao. Diego Costa.

I dag är det Antoine Griezmann som står för majoriteten av målproduktionen. Så även på Santiago Bernabéu där han avgjorde efter en lysande kontring och samspel med Filipe Luís.

Annons

Fransmannen vinner matcher åt Atlético. Men det är den defensiva stålgrunden som gör att laget inte går att räkna bort i det långa loppet, och som gör att laget utmanar om titlar.

***

Guiseppe Rossi återvände till El Madrigal i går – en arena där han har samlat på sig otaliga minnen genom åren och är älskad som få.

Han var förstås mest populär i mixade zonen efteråt och många var intresserade av att veta om det blir någon comeback till Villarreal nästa säsong. Hans start i Levante bådar gott inför framtiden och det känns långt ifrån omöjligt – såvida hans knän håller – att Rossi är tillbaka på El Madrigal i rätt tröja nästa säsong.

Hans Levante hade dock inte mycket att sätta emot ett reservbetonat Villarreal. Klara 3-0 trots att flera viktiga spelare vilades vittnar om vilken bredd och kvalitet som de gula ubåtarna besitter och varför laget sitter bekvämt i förarsätet när det gäller kampen om fjärdeplatsen.

Annons

***

Välkommen tillbaka, Nolito!

Och vilken entré sen. Målskytt och matchvinnare direkt.

Välkommen tillbaka till bänken, John Guidetti?

Blir definitivt svårare för svensken, alla mål till trots, att behålla sin startplats när “galatrion” är återförenad i Celta Vigo.

***

Valencia har varit en skrattretande betraktelse på Mestalla hela säsongen. Det kommer aldrig bli någon Europa-plats om Gary Neville inte lyckas få fart på laget.

Det räcker inte att vinna mot Rapid Wien med 11-0 över två möten för att tillfredsställa supportrarna.

***

Kul för övrigt att se Iker Muniain tillbaka i form. Gjorde en riktigt fin insats mot Valencia med både mål och flera soloaktioner.

Jag tror aldrig Athletic haft ett så här bra lag. Inte ens under Marcelo Bielsas tid.

Och lagom stark passning från Athletic mot Valencia att åka och vinna med 3-0 inför lagens Europa League-möte. Jag vet vilket lag jag håller som favorit.

Annons

***

Att Cristiano Ronaldo har mage att ens öppna munnen och kritisera lagkamraterna efter alla hans svaga insatser mot högkvalitativt motstånd den här säsongen är bedrövligt och högst respektlöst.

Det är möjligt att det hade blivit 10-2 lite oftare om medspelarna varit på hans nivå. Mot Sporting Gijón och Deportivo La Coruña. Mot de bättre lagen högst tveksamt.

Att Cristiano bränner sitt jätteläge i andra halvlek – som han sätter 99 gånger av 100 – säger det mesta. I dagsläget är det han som måste höja sig.

Publicerad 2016-02-29 12:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto