Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Torres får skylla sig själv – men domaren borde haft bättre känsla

Pinthorp

Det klart att Fernando Torres får skylla sig själv. Med ett gult kort var det högst onödigt att kliva in på det sättet han gjorde mot Sergio Busquets.

Samtidigt hade den aktionen inte belönats med ett gult kort i alla lägen. Och jag tycker, med tanke på i vilket läge matchen befann sig i, domaren skulle haft bättre känsla där. En rejäl tillsägelse, inget gult kort.

Fram till utvisningen var Atlético klart bättre än Barcelona. Inte bara i sina taktiska positioner utan även i spelet. Medan Barça hade svårt att etablera spel på offensiv planhalva lirade Atleti med stort lugn och skapade flertalet bra chanser.

Men efter utvisningen på Torres tio minuter före paus förändrades allt. Atlético höll förvisso ut till pausvilan – därefter blev det alldeles för tungt med tio man.

Annons

Luis Suárez gjorde Barças båda mål men man kan ju fråga sig om han ens skulle fått vara kvar på planen. Sparken mot Juanfran i första halvlek var inte snygg och borde straffas på något sätt.

Veckans stora diskussionsämne har varit huruvida Barcelona får fördelar av UEFA.

“Vi måste ha jämställdhet och rättvisa på planen. Fotbollen kan inte vara en diktatur där de största klubbarna styr allt”, uttalade sig Atléticos majoritetsägare Miguel Ángel Gil Marín efter matchen på Camp Nou.

Det är tveklöst att Barcelona får fördelar av domarna, liksom en del andra klubbar. Men det i sig framstår ju bara som ren parodi. Det är knappast Barça som skulle behöva hjälp – laget brukar klara sig ganska bra ändå.

2-1 inför returen är fördel Barcelona, men det kan bli en rysare in i det sista. En 1-0-viktoria räcker för Atlético, som dessutom aldrig förlorat ett dubbelmöte i Europa-spelet där första matchen förlorades med 2-1.

Annons

***

Vilken chock i Tyskland i går! Wolfsburg har gjort en väldigt dålig säsong men imponerat i Champions League-spelet och gjorde så även i går. 2-0 hade mycket väl kunnat bli ytterligare något mål och inneburit snudd på omöjlig uppförsbacke för Real Madrid.

Nu lever det trots allt i allra högsta grad, för att Madrid skulle vinna med ett par bollar hemma på Santiago Bernabéu känns inte ologiskt på något sätt.

En av få ljusglimtar i Real Madrid i går var Isco. 23-åringen hoppade in i mitten på andra halvlek och hann uträtta mer offensivt än vad samtliga övriga mittfältare gjorde under hela matchen.

Och nu när Zinedine Zidane inte har råd att spela med handbromsen i ser jag ingen annan förklaring än att ge Isco förtroendet från start. Han är alldeles för bra för att sitta på bänken. Och mot ett defensivt ramstarkt Wolfsburg som inte bjuder på mycket ytor blir det inte ett bättre läge än att spela Isco.

Annons

***

I kväll går även Europa League in i kvartsfinalerna. Ett helspanskt möte mellan Athletic och Sevilla väntar där Fernando Llorente gör comeback till Bilbao. Det blir intressant att se hur han tas emot – om han nu ens får spela.

I en av de andra kvartsfinalerna möter Villarreal tjeckiskt motstånd i Sparta Prag. Stort favoritskap på de gula ubåtarna, som har både mer rutin och ett mycket bättre lag på pappret.

Nu har Villarreal verkligen chansen att gå hela vägen.

Publicerad 2016-04-07 18:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto