Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Historien upprepar sig igen

Pinthorp

Grattis Real Madrid!

Titeln hamnade på Santiago Bernabéu till slut. Men vilken batalj, vilken spänning, vilken rysare vi fick uppleva innan allt kulminerade i och med avgörandet.

Och snacka om att historien upprepade sig på nytt. Jag var garanterat långt ifrån ensam att få deja vu-vibbar av hela situationen när Cristiano Ronaldo slog in den avgörande straffen, slet av sig tröjan och euforiskt firade tillsammans med spelarna och fansen.

Samma sak inträffade för två år sedan – även om det här var ett än större klimax då straffsparksläggning avgjorde.

Zinedine Zidane har gjort mycket rätt sedan han tog över som huvudtränare. Han är definitivt en röst som får med sig spelarna och rent taktiskt har han skärpa. Till skillnad från Rafa Benítez har han helt tittat åt det andra hållet och fått ihop ett lag som är just ett lag.

Annons

James Rodríguez och Isco var prestigevärvningar. Florentino Pérez hade helst av allt sett att båda spelade hela tiden. Men det ska fungera i praktiken också. Så länge Toni Kroos och Luka Modric levererar på en ultrahög nivå blir de svårflyttade. Och Casemiro är numera helt given i sin roll som defensivt ankare på mittfältet.

Han var en nyckel i finalen mot Atlético. Han försvarade väl och extremt klokt. Att Diego Simeone inför matchen snuddade vid orden att “Casemiro är den viktigaste spelaren i Real Madrid” ter sig fullt logiskt. Det finns ingen pålitlig eller renodlad ersättare. Och så länge brassen presterar på den nivån han har gjort under våren är och förblir han en otroligt viktig stöttepelare i Real Madrid.

***

Jag unnar för övrigt Keylor Navas CL-triumfen mest av alla. Det är väl knappast någon hemlighet att jag har ett väldigt gott öga till costaricanen, och jag tycker han förtjänar en stor framgång efter sin krokiga karriär som till slut lett hela vägen till världens största klubb och den största troféer av alla inom klubblagsfotbollen.

Annons

Keylor Navas har varit den jämnaste Real Madrid-spelaren den här säsongen och tungan på vågen i otaliga matcher. Precis som Ángel di María när klubben senast vann Champions League.

Då passade Florentino Pérez på att sälja di María sommaren därpå. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om detsamma händer med Navas. Även om han förtjänar så mycket mer.

***

För första gången under Simeones tid i Atlético har det börjat spekuleras i att hans tid kan vara över i klubben. Han har sagt åt ledningen att värva en “crack”. Ingen alibispelare som fyller ut truppen, som spetsar till konkurrensen utan en spelare som gör skillnad direkt. En spelare som signalerar att Atlético fortsätter mena allvar. Och som signalerar titlar.

En Diego Costa, exempelvis.

Nicolás Gaitán kommer bli klubbens första värvning om med hans eminenta säsong i bagaget är det också en så nära crack det kan bli för Atlético så här tidigt in på sommaren.

Annons

Men så länge Simeone stannar kommer Atleti förbli ett slagkraftigt lag. Det är jag helt övertygad om. Jackson Martínez och Luciano Vietto var förra sommarens stora anfallsvärvningar. De skulle göra skillnad. Föra laget till finaler, till titlar.

En såldes redan i januari. Den andre var inte ens uttagen i matchtruppen till Champions League-finalen.

Atlético klarar sig ändå. Kollektivet i första hand. Laget före jaget. Så länge Simeone är kvar kommer Atleti vara att räkna med till hundra procent.

***

Maj har blivit juni, EM-festen närmar sig med stormsteg. Det betyder också att bloggen tar ett litet uppehåll. Vi får se exakt när jag trampar i gång igen – men det blir inte innan EM är över.

Fram tills dess hoppas jag att vi får uppleva en lika magiskt svensk fotbollssommar som i fjol, helst med guldhattar och champagne, och att Spanien tar revansch på debaclet i VM för två år sedan.

Annons

Att folk pratar så mycket om Tyskland och Frankrike framför allt tror jag gynnar Spanien å det grövsta. Inte storfavorit som tidigare. Bara en smygfavorit. Det kan bara vara gynnsamt.

Och laget är minst lika bra som tidigare. En hel del nya namn som kommer in med högsta möjliga motivation (jag tror Nolito kommer bli en attraktion i EM) men likväl tillräckligt med rutinerade spelare och en stomme som vet precis vad som krävs för att vinna.

Jag tror dock Frankrike går hela vägen. Efter finalseger mot just Spanien.

Publicerad 2016-06-01 20:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto