Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nu har Marco Asensio presenterat sig i Real Madrid

Twitter: @pinthorp

Det var garanterat en del som fick en upp ögonen för en ny fotbollsmagiker i går när Real Madrid och Sevilla möttes i den europeiska supercupen. 20-årige Marco Asensio, förstås.

Född i Palma på Mallorca och fostrad i klubben med samma namn slog han igenom säsongen 2013/14. Mallorca hade precis ramlat ur La Liga och tog ny sats i Segundan. Under en säsong kantad av bedrövelse var Asensio en av få ljusglimtar för klubben.

ANNONS

Som ungdomslandslagsman för Spanien var Asensio knappast en spelare som kom från tomma intet. De allra största hade stenkoll på honom, och efter genombrottet i Mallorca hängde både Barcelona och Real Madrid på låset för att säkra hans underskrift.

Det blev huvudstadsklubben som vann striden i slutet av 2014. Därefter blev det ytterligare en säsong på lån i Mallorca innan han förra säsongen var redo för steget upp i La Liga och Espanyol.

Under sin lånesejour i Barcelona-klubben bevisade Asensio att han trots sin ringa ålder besitter en mognad och en spelförståelse som få.

I går tog han garanterat sitt första stora steg att göra sig ett stort namn ute i fotbollsstugorna. Hans golazo värd namnet i den första halvleken var en pangträff från en annan värld. Men redan i fjol gjorde Asensio sig känd för den inhemska publiken.

ANNONS

Hans säsong i Espanyol var fullkomligt fenomenal. Han var assistkungen i laget med tio målgivande framspelningar och visade även själv att han kan göra mål när tillfälle ges.

Real Madrid brukar inte vara känd för att lyckas med låneprocessen av spelare. Ofta värvas unga talanger, sitter på bänken en säsong, lånas ut eller säljs vidare med en tillbakaoption och kommer sällan tillbaka igen. Vi har sett många exempel på det.

Med Marco Asensio tror jag Real Madrid har lyckats. Han var alldeles för ung att ta plats i Madrid när han värvades för ett par år sedan. Han fick i lugn och ro arbeta vidare i Mallorca, tog ett lagom kliv till Espanyol där han fick både speltid och ansvar, innan han nu är redo för nästa steg igen.

Det visade han om inte annat i går.

Att Dani Carvajals drömmål i 119:e minuten som avgjorde tillställningen självfallet stal en del rubriker är det Marco Asensio de flesta kommer ta med sig från matchen.

ANNONS

En av ligans vassaste vänsterfötter redan förra säsongen har redan börjat tala. Det är nu han kommer presentera sig för den stora fotbollsvärlden.

***

Matchen i sig då? Jag hoppade in från den andra halvleken och måste säga att jag blev imponerad av tempot och inställningen. För låt oss vara ärliga. En extremt tidig supercup-final, två lag med långt ifrån ordinarie lag och många spelare som är mitt i försäsongsträningen.

Det må stå en titel på spel, men det kan vara enklare sagt än gjort att motivera spelare som har enorma troféskåp hemma för en supercup.

Sevilla stretade emot länge och väl och satt bara och väntade på straffar i slutet. Real Madrid visade återigen sin absolut största styrka: vinnarmentaliteten. Det spelar ingen roll hur mycket tid det är kvar eller hur spelet tidigare har sett ut. Real Madrid kan aldrig räknas ut. Laget kommer alltid tillbaka.

ANNONS

***

Marca rapporterade direkt efteråt om att Dani Carvajal var nedstämd inför matchen men motiverades av Cristiano Ronaldo – som inte spelade på grund av semester – genom ett telefonsamtal. Han skall ha sagt “du gör mål i dag”, till Carvajal.

***

Det kommer bli en fröjd att följa Sevilla under nye tränaren Jorge Sampaoli. Chile-ikonen som förtrollade världen i VM 2014 och förde landet till guld i Copa América förra sommaren har en speciell stil och är en profil av rang.

Framför allt kommer det bli ett extremt fartfyllt och annorlunda Sevilla jämfört med Unai Emery-tiden. Redan i går ställde Sampaoli upp med ett väldigt offensivt 3-4-3, med två offensiva spelare på mittfältsflankerna, vilket är precis samma uppställning han ofta använt sig av i Chile.

Sevilla-supportrarna kan vänta sig en rolig säsong där mycket lär bli oförutsägbart.

ANNONS
Publicerad 2016-08-10 kl 15:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto