Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

La Liga-tipset 2016/17 – plats 20-16

Två veckor till transferfönstret stänger. Tre dagar till ligapremiären.

ANNONS

Tja, det hinner förvisso inte hända så extremt mycket på ett par omgångar att jag skulle ändra om ett helt ligatips. Men en aktiv klubb, antingen på ett positivt eller negativt sätt, under slutspurten av fönstret kan sannerligen skrapat ihop ett lag som ändrar förutsättningarna markant.

Likväl vill jag ändå vara ute i tid inför premiären. Det känns bäst så. Det är sen gammalt att många klubbar kommer panikvärva och en hel del justeringar kommer göras. Vi får leva med det.

Här kommer mitt La Liga-tips inför säsongen 2016/17. Det blir fyra delar fram till fredag då det är ligapremiär. Här är plats 16-20.

20. LEGANÉS (NYKOMLING)
Har tappat tre av sina fem bästa målskyttar från förra säsongen och knappast varit hyperaktiva på transfermarknaden. Det går förvisso hand i hand med att klubben inte har råd att kasta pengar omkring sig – men som debutant i Spaniens högsta serie krävs en dos av rutin och etablerade spelare i en trupp.

ANNONS

Adrián Marín (Villarreal) och Unai López (Athletic) är två jättefina unga spelare som säkerligen kommer göra bra ifrån sig och sätta viss prägel. Men det behövs en vassare målskytt än Miguel Ángel Guerrero (Sporting) och betydligt mer rutin i omklädningsrummet.

Det här blir svårt. Alldeles för svårt. Inte ens inget-att-förlora-under-första-säsongen-känslan hjälper Leganés till nytt kontrakt.

19. EIBAR (14)
José Luis Mendilibar överraskade under sin första säsong som tränare – även om Eibar, precis som under debutsäsongen, gjorde en bisarrt mycket sämre vårsäsong jämfört med hösten. Nu var det aldrig någon fara på torpet och nytt kontrakt säkrades tämligen enkelt.

Hur man dock ska klara sig utan sin notoriske målskytt Borja Bastón, teknikern Keko och vänsterskytten Saúl Berjón är en relevant fråga utan några som helst klara svar. Och jag har fortfarande mina tvivel om Mendilibar är rätt man i det långa loppet.

ANNONS

Bebé har lånats in från Benfica och hängt en del baljor under försäsongen och Pedro Leóns kvalitéer känner vi till sedan länge. Ändå skriker truppen efter spets. Charmiga Eibar ryker den här gången.

18. SPORTING GIJÓN (17)
Sanabria borta, Halilovic borta, Jony borta, Luis Hernández borta… Ja, tappen är ganska tunga för Sporting. Men det i sig är ingen nyhet. Däremot är nyförvärven väldigt spännande, liksom långsiktigheten när Abelardo kliver in på fjärde säsongen som tränare.

Fernando Amorebieta är tillbaka i La Liga efter sitt äventyr i den brittiska övärlden. Får Víctor Rodríguez ut maximalt kan han bli ett nyttigt tillskott. Liksom Real Madrid-lånet Burgui och Villarreal-lånet Akram Afif.

Men under en erkänt svår andrasäsong känns den här truppen väldigt tunn. Det blir en kamp i botten, tveklöst. Jag tror tyvärr, för Sportings del, det blir på fel sida.

ANNONS

17. DEPORTIVO ALAVÉS (NYKOMLING)
Har gjort motsatsen till Leganés – det vill säga värvat rejält. Inte alltid det bästa receptet men i Alavés fall behövdes det. Många spelare, framför allt ur det äldre gardet, håller inte på samma nivå i La Liga som i Segundan. Gaizka Toquero kommer inte snudda vid tio fullträffar – hur älskvärd han än må vara som fotbollsspelare och karaktär.

Därför är Deyverson & Víctor Camarasa från Levante, Ibai Gómez från Athletic, Marcos Llorente från Real Madrid och inte minst hyperintressante skyttekungen från NEC Nijmegen, Christian Santos, välkomnade tillskott. Precis som en hel del defensiva tillskott.

Det blir en jobbig, tuff och svår säsong i tabellens bottenskikt. Men det löser sig.

16. OSASUNA (NYKOMLING)
Det klassiska och fina publiklaget Osasuna är tillbaka i La Liga. Där man någonstans också hör hemma. Man är tillbaka med bröderna Javier och Miguel Flaño i truppen, liksom Nino, Roberto Torres, Miguel de las Cuevas och återvändaren Oriol Riera. Allt känns som vanligt, med andra ord.

ANNONS

Sedan kan man driva argumentet att det gick sådär senast. Men rutinen i truppen bör värderas precis som att vikten av att många spelare representerat klubben i många år inte ska underskattas.

Det hade det varit en fröjd om den eviga talangen Fran Mérida äntligen fick fart på sin karriär på allvar. Det gick inte i Arsenal, inte i Atlético. Han har börjat om både en och två gånger. Kanske kan han lyfta i Osasuna?

Oavsett vilket tror jag laget under Enrique Martín är tillräckligt slagkraftigt för att hålla sig kvar. Med en fotboll där vi talar mer om hjärta och passion än finlir och överdrivet kortpassningsspel.

Publicerad 2016-08-16 kl 15:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto