Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

La Liga-tipset 2016/17 – plats 15-11

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Ligapremiären närmar sig med stormsteg och jag fortsätter mitt tips inför säsongen.

I går publicerade jag första delen med placeringarna 16-20. Här kommer andra delen av den nedre tabellhalvan.

15. GRANADA (16)
Det här kan sluta hur som helst. En rokad i spelartruppen och Spaniens skönaste tränare i form av Paco Jémez längs sidlinjen. Det lär bli åka av på Nuevo Los Cármenes den här säsongen, så mycket kan vi konstatera.

Tito kommer fara fram längs högerflanken precis som under Pacos tid i Rayo. VM-målvakten Guillermo Ochoa lär garanterat blanda och ge mellan stolparna och en hel del typiska såväl Granada- som Paco-värvningar känns väldigt oförutsägbara på förhand.

Annons

Men jag tror på Paco Jémez projekt. Det gör jag alltid. Granada klarar sig även den här gången. Och kommer spela mer underhållande fotboll.

14. DEPORTIVO LA CORUÑA (15)
Raúl Albentosa bevisat sig i La Liga förut och Bruno Gamas återkomst efter tre år i Ukraina är välkomnad med öppna armar. Dessutom ett varningens finger för Florin Andone – jag gillade vad jag såg av honom i Córdoba.

Jo då, en hel del fina nyförvärv har gjorts. Men det absolut viktigaste för Depor var att behålla Lucas Pérez. Han bar laget på sina axlar under perioder förra säsongen och hemmasonen betyder A och O. Att han själv vill stanna råder inga tvivel om – och som tur är har Deportivo tillräckligt sanerad ekonomi för att inte tvingas sälja.

Klubben har inte tappat några direkta nyckelspelare på planen, även om Manuel Pablos rutin utanför densamma är omöjlig att ersätta.

Annons

Det här blir på nytt en säsong där Deportivo slipper oroa sig för bottenstrid men knappast kommer kliva över en övre halvt.

13. LAS PALMAS (11)
Med Jonathan Viera, Tana och Nabil El Zhar som offensiva krafter blev det många roliga stunder för supportrarna redan förra säsongen. Och med en profilvärvning av Kevin-Prince Boatengs kaliber lär det kunna bli både ännu stökigare och roligare tider framöver.

Dessutom kommer härföraren på mitten, Javi Castellano, tillbaka och kan förhoppningsvis hålla sig hel den här säsongen. Det blir som ett nyförvärv i sig.

Willian José kommer bli saknas i anfallet men spelar Sergio Araújo med samma självförtroende som för ett par säsonger sedan lär bollarna trilla in ändå. Det här blir en lika rolig säsong som i fjol för Las Palmas.

12. REAL BETIS (10)
Med en av Spaniens främsta sportchefer i Miguel Torrecilla hämtad från Celta Vigo har Betis blivit en starkare kraft på transfermarknaden. Och att hämta in supertalangen Antonio Sanabria på permanent basis som klubbens dyraste värvning sedan den galna perioden med Manuel Ruiz de Lopera som president säger en del. Kan Sanabria lyfta ytterligare en nivå jämfört med den han höll i Sporting Gijón förra säsongen kommer Rubén Castro få välbehövlig avlastning gällande målskyttet.

Annons

I övrigt? Tja, att få behålla Charly Musonda på lån från Chelsea ytterligare en säsong och plocka in namn som Aïssa Mandi, Jonas Martin och Riza Durmisi känns starkt. Nye tränaren Gustavo Poyet har ett fint spelarmaterial att snickra ihop – lyckas han väl kan det mycket väl bli övre halvan. Någon kamp i botten blir det i alla fall inte.

11. MÁLAGA (8)
Det känns märkligt att placera Málaga tre platser nedanför förra säsongens slutplacering. En skicklig tränare, en bättre trupp och vad som verkar vara en ökande harmoni i klubben.

Vad är då anledningen? Egentligen så simpel att klubbarna som borde vara före, men som underpresterade rejält förra säsongen, inte kommer göra samma misstag igen. Málaga kommer vara bra. Precis-i-mitten-av-tabellen-bra.

Den unga satsningen med Keko, Sandro Ramírez, Diego Llorente och Jony tillsammans med klubbens egna talanger känns dock ohyggligt spännande. Kan man behålla Juande Ramos över tid och fortsätta bygga på projektet kommer Málaga vara ett växande lag på sikt.

Annons
Publicerad 2016-08-17 14:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto