Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Celta får akta sig från att inte göra en Celta

Herre, vilken första omgång. Snacka om att glömma handbromsen och gå för fullt direkt.

ANNONS

Det är framför allt tre resultat som sticker ut som lite överraskningar i den första omgången. Den osannolika avslutningen på Vicente Calderón, Las Palmas redan klassiska seger på Mestalla och Celta Vigos bottennapp hemma på Balaídos.

Det är där jag tänker börja grotta ned mig. I Celta Vigos premiär.

En match hit och dit. Alla gör misstag och dåliga insatser emellanåt. Absolut. Men i Celta Vigos fall kan det här ha varit ett helt ofantligt ödesdigert poängtapp. Hemmaplan mot nykomlingen tillika La Liga-debutanten Leganés.

Laget från Madrids utkanter hade förstås ingenting att förlora utan bara allt att vinna. Man spelade med självförtroende och förtjänade 1-0-segern definitivt.

Celta saknade sannerligen kreativitet offensivt, men det var framför allt försvarsspelet som var häpnadsväckande dåligt. Marcelo Diaz på det defensiva mittfältet sånär på gav bort två givna mål men hade maximalt flax med sig och klarade sig båda gångerna. Det nykomponerade mittlåset såg inte synkroniserat ut och hade det inte varit för Sergio Álvarez i målet hade Leganés kunnat göra fler mål.

ANNONS

Det oroar – även om det “bara” är en premiär. Det får vara lite stabbigt, lite okontrollerat och lite halvdant i en premiär. Men för Celta Vigos del väntar en på förhand extremt tuff framtid.

Så här ser lagets kommande spelschema ut: Real Madrid (b), Atlético Madrid (h), Osasuna (b), Espanyol (b) och Barcelona (h).

Det är fem väldigt tuffa matcher som väntar där man egentligen enbart kommer gå in som knapp favorit i matchen mot Osasuna – men där vi vet sedan tidigare att det aldrig är enkelt att vinna matcher på El Sadar.

Jag tippade Celta Vigo på sjundeplats. Det står jag givetvis fortfarande för. Eduardo Berizzo har snickrat på laget under ett par års tid, han har själv spelat i klubben och fått ett stort förtroende. Spelarmaterialet är bra och det finns gott om kvalitet.

Däremot har vi sett flera typexempel på när bra lag får en usel inledning på säsongen och därefter inte lyckas vända den negativa trenden. Villarreal 2011/12 är det senaste exemplet – samma säsong som laget för övrigt spelade Champions League. För att inte tala om just Celta Vigo 2003/04. Slutade fyra säsongen dessförinnan, spelade CL och hade ett toppenlag. Men inledningen i ligan var katastrofal.

ANNONS

Två segrar på blott tolv matcher förpassade Celta rakt ned i kvicksanden, varifrån man aldrig tog sig upp. Det blev respass ur La Liga den säsongen.

Nu ska jag inte gå händelserna i förväg, och jag tror fortfarande inte Celta Vigo anno 2016/17 kommer ramla ur La Liga. Men gårdagens premiärförlust kan stå sig extremt dyrt och det gäller att inte hamna i en ond cirkel. Då kan det gå riktigt illa.

***

Las Palmas nye Prince landade på allvar i går. Slängnicken fram till 3-1 på Mestalla var magnifik och trots att Valencia pressade på rejält i andra halvlek gjorde Las Palmas en stor insats.

Ödets ironi att Jonathan Viera – skeppades iväg från Valencia – skuttar fram och dunkar in en straff mitt i allt också. Som att sparka på någon som ligger. Ett knytnäveslag rakt i magen på hela Valencia.

Det är på riktigt ingenting som går klubbens väg just nu. Det här kan sluta precis hur illa som helst.

ANNONS

***

Marco Asensio, que golazo!

Drömmålade i supercupen mot Sevilla – gjorde detsamma i ligapremiären mot Real Sociedad.

Real Madrids guldklimp till talang gick före såväl Isco, James Rodríguez som Lucas Vázquez på Anoeta. Och han bevisade precis varför.

Lärt sig en del av Zidane månne?

***

Sevilla-Espanyol 6-4. Ingen en Janne där ute i stugorna är väl förvånade.

Det kommer bli åka av med Jorge Sampaolis Sevilla hela säsongen.

***

Luis Suárez gjorde förvisso fler mål, men Lionel Messi var snudd på omänskligt bra mot Real Betis. Det fanns en känsla av att han borde känna viss mättnad och uppgivenhet efter sommarens nya finalförlust med Argentina. Men icke.

Han ser snarare bättre ut än någonsin. Säga vad man vill om hans nya frisyr och att han plötsligt börjat tycka det är hur kul som helst att rita på sin kropp, men dra mig baklänges vad insatsen mot Betis imponerade. Messi låg bakom allt.

ANNONS

***

40 mål i den omgången. Kul att du är tillbaka, La Liga. Det var på tiden.

Noterbart är för övrigt att de 40 strutarna gjordes utan hjälp från Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Antoine Griezmann och Neymar.

Känns som vi har en kul höst framför oss.

Publicerad 2016-08-23 kl 16:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto