Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Käpprätt åt helvete, Valencia

Efterspelet från totalfiaskot förra säsongen fortsätter för Valencia.

Säsongen då man skulle närma sig toppen i precis alla aspekter ebbade ut i raka motsatsen. Och med missat Europa-spel (det är knappt att en Europa League-plats hade räckt) var det ganska väntat att spelare skulle se sig omkring.

Ibland spelar inte framtidsambitionerna någon roll. Om ett par år kanske Valencia fått bukt på problemen, hittat kontinuitet på både spelar- och ledarsidan och tagit stora kliv tillbaka upp mot toppen.

ANNONS

Men just nu?

Vem klandrar Shkodran Mustafi att flytta till Arsenal? André Gomes att lämna för Barcelona?

Det är mer rimligt och förståeligt att supportrarna gråter blod och har brustna hjärtan efter att Paco Alcácer under tisdagen, på sin 23-årsdag, även han kritade på för Barcelona. Det var inte den vägen “det nya Valencia med ekonomiska möjligheter och andra ambitioner” skulle gå. Släppa en egen produkt, en egen stjärna och ledarfigur till en ligakonkurrent som Barcelona. Det skulle inte få ske.

Nu har klubben tappat tre av sina mest begåvade spelare tillika tilltänkta byggklossar inför framtiden. Att man dragit in en miljard på spelarförsäljningarna hjälper föga för fansens del. De har väntat och suktat efter framgång tillräckligt. De vill se resultat. De vill känna sig som ett topplag igen.

ANNONS

För bara ett år sedan andades trots allt Valencia optimism. Lätt att glömma nu. Det fanns ett nytt kapital, ett starkt spelarmaterial och saker och ting var i rullning runt klubben.

I dagsläget känns det som att Valencia står på ruta ett igen. Också ett kvitto på att ett bra spelarmaterial inte betyder allt. Utan ett starkt ledarskap och en smart och begåvad sportslig ledning går allt käpprätt åt helvete ändå.

Just den sportsliga ledningen med sportchef Jesús García-Pitarch i spetsen kommer få det hett om öronen innan transferfönstret stänger. Visst, Munir El Haddadi har lånats in från Barça som Pacos ersättare rakt av.

Men i en spelartrupp som redan kändes rejält försvagad jämfört med förra säsongen behöver nog någon till ansluta. Ska Rúben Vezo, Aderlan Santos eller Aymen Abdennour leda försvaret framöver?

ANNONS

Lyckas man ens behålla övriga nyckelspelare?

Som vanligt har lokalreportrarna i Valencia-regionen klart mest att skriva om och allra flest frågetecken att reda ut. Los Ché står och stampar utan någon tydlig grund och med flyktande stjärnspelare och två inledande förluster i ligaspelet känns det ändå precis som vid vant oss vid de senaste åren. Ett stort jävla kaos.

***

På tal om flyktande spelare till den brittiska övärlden. Trist å det grövsta att Lucas Pérez lämnar Deportivo för Arsenal.

Kan mycket väl vara skillnaden som gör att Depor får kriga för sitt liv i botten den här säsongen. Och kanske rent av åker ur.

Alldeles för ofta är det tyvärr pengarna som styr.

***

Lite muntrare och mer förhoppningsfullt är det i Málaga. Det kan nämligen vara så att Isco är på väg tillbaka.

Det verkar mer eller mindre ett faktum att Zinedine Zidane valt att behålla James Rodríguez före Isco och då tvingas den sistnämnde se sig om efter alternativ. Tottenham är intresserat men huvudpersonen själv verkar, enligt AS, prioritera Spanien och chansen att få komma tillbaka till det som varit hans hemstad och där han fortfarande är en idol för kidsen väger högt. Dessutom hade han knappast behövt oroa sig för utebliven speltid.

ANNONS

Jag hade gillat Isco till Málaga. En spelare av hans kaliber förtjänar att spela vecka in och vecka ut.

Publicerad 2016-08-31 kl 00:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto