Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

De tolv främsta La Liga-värvningarna under sommaren

Twitter: @pinthorp

Transferfönstret har summerats för den här gången och det har hänt vansinnigt mycket i de spanska lägren. För ovanlighetens skull har dock giganterna från Madrid hållit sig relativt mycket i skymundan, medan Barcelona varit alltmer aktiva men där Sevilla, Espanyol och nykomlingen Alavés haft störst rokader i sina trupper.

Jag tänkte nu välja ut de tolv värvningarna under sommaren som jag tror mest på. Helt utan någon hierarkisk ordning dock. Jag har vägt in prislapp, status, förmåga att göra avtryck direkt och en smula framtidsaspekt också.

Franco Vázquez (från Palermo till Sevilla)

ANNONS
Hade en tämligen blev lånesejour i Spanien och Rayo Vallecano 2012/13, men har efter det stegrat i sin utveckling för varje säsong. När Palermo sålde Paulo Dybala inför förra säsongen klev Franco Vázquez fram och tog ytterligare ansvar för laget med hemmabas på Sicilien. Med sin listighet och mångsidighet som offensiv mittfältare har han tråcklat upp trånga försvar i Serie A och har kan mycket väl bli sportchef Monchis stora genidrag den här sommaren.

Ezeqiuel Garay (Från Zenit till Valencia)
Nicolás Otamendi och Shkodra Mustafi försvann en efter en. Den förstnämnde förra sommaren, den sistnämnde dagen innan årets fönster stängde. Och där stod Valencia utan något vettig mittförsvarare och med en redan häpnadsväckande usel inledning på säsongen. Ezeqiuel Garay blev den stora försvarsvärvningen och argentinaren återvänder till La Liga med ett tungt ansvar på sina axlar. Det är många som förväntar sig att han ska styra upp försvarsspelet i Valencia.

ANNONS

Kevin-Prince Boateng (från Milan till Las Palmas)
Hur ball är inte den här värvningen? Jag fick läsa både en och två gånger extra när jag först fick nys om ryktet för att verkligen tro att det skulle finnas någon substans i det hela. Men därefter gick det ganska fort, och nu har Las Palmas ett av ligans mest intressanta offensiva mittfält, där Prince dessutom erbjuder en helt annan tyngd och fysik som tidigare saknats.

Samuel Umtiti (från Lyon till Barcelona)
En av hela Europas bästa värvningar den här sommaren, tror jag. Har följt och kommenterat många matcher med Lyon de senaste åren och Samuel Umtiti har allt för att lyckas på den absoluta toppnivån. Passningsfoten, kylan, spelförståelsen, drivet i steget och visade dessutom upp i EM att han har nerver av stål. Barcelona har gjort ett kap här.

ANNONS

Nicolás Gaitán (från Benfica till Atlético)
Mot de främsta och mest bollskickliga lagen brukar Atlético sällan ha problem att göra bra resultat. Tvärtom. Det är då Diego Simeones fotboll kommer bäst till pass. Men matcher där Atlético bara ska vinna och vara överlägsen sin motståndare brukar det inte alltför sällan gå grus i maskineriet. Atleti är inte lika bra på att föra matcher och i mångt och mycket handlar det om spelarmaterialet. Därför blir Nico Gaitán med sitt breda register och sin otroligt kreativa sida ett fräscht tillskott för Atlético den här säsongen. I just de där matcherna då Atleti kommer hålla mycket boll kommer Gaitán bli väldigt viktig.

Álvaro Morata (från Juventus till Real Madrid)
Sonen har kommit hem till Madrid. Álvaro Morata överraskade många under sitt första år i Juventus där han inte minst i Champions League imponerade stort. Lite trögare gick det förra säsongen men hans kvaliteter har knappast undgått någon, speciellt inte klubben han nu återvänder till. Real Madrid har behövt rejäl konkurrens till Karim Benzema ända sedan Gonzalo Higuaín försvann från klubben. Nu har man fått det.

ANNONS

Aïssa Mandi (från Stade Reims till Real Betis)
Rekordung lagkapten i lilla Stade Reims. Omskolad från högerback till mittback och redan fina landslagsmeriter med Algeriet. Aïssa Mandi kanske inte är en spelare som är känd för den stora massan, men han har varit exceptionellt bra i franska Ligue 1 och visat ledaregenskaper som få andra. Och en skicklig försvarsspelare som kan diktera sitt manskap är precis vad Real Betis välkomnar med öppna armar.

Roberto Soriano (från Sampdoria till Villarreal)
Italienare i La Liga har inte alltid varit en lyckad kombination, men det har ju faktiskt fungerat väldigt bra i just Villarreal tidigare i och med Guiseppe Rossis framfart. Den gula ubåten kollat mycket på Serie A-marknaden under sommaren och en av värvningarna är Roberto Soriano. Mittfältaren gjorde en otroligt fin säsong i Sampdoria i fjol och känns på förhand som en spelare som passar bra in i Villarreal mall. 14 miljoner euro kan vara väldigt väl spenderade pengar.

ANNONS

Keko (från Eibar till Málaga)
Kontinuitet har knappast funnits i Kekos vokabulär sedan han lämnade Atlético Madrid 2009. Han har nämligen representerat åtta olika klubbar sedan dess. Däremot har det spelmässigt lossnat rejält för den frejdige och tekniske yttermittfältaren de senaste åren. Flytten från Catania och Serie A till Albacete och Segunda División blev ett lyckodrag som sedermera ledde till Eibar förra säsongen. Väl där har han stundtals helt fenomenal och charmade mer än bara publiken på Ipurúa. Nu är han klar för Málaga och fortsätter han på samma inslagna väg kommer det bli härliga tider även på La Rosaleda framöver.

Samir Nasri (från Manchester City till Sevilla)
“Guardiola ville ha kvar mig men jag ville vara garanterat speltid”, sa Samir Nasri när han presenterades som Sevilla-spelare. Utan att sänka Nasri och hans kunskaper på fotbollsplanen känns det dock väldigt svårt att placera honom rent formmässigt för tillfället. I ett lag med Franco Vázquez, Vitolo, Ganso, Pablo Sarabia, Joaquín Correa och Michael Krohn-Dehli känns det tufft att slå sig in men kommer Samir Nasri upp i den form som han stundtals haft i Man City och framför allt i slutet av Arsenal-tiden kommer han inte bara spela utan mycket väl kunna lyfta Sevilla ett steg offensivt.

ANNONS

Sergi Samper (från Barcelona till Granada)
Minns ni hur mycket Saúl Ñíguez utvecklades under sitt år under Paco Jémez i Rayo Vallecano? Sergi Samper är i ett liknande läge nu. Annan klubb förvisso, men samma tränare och samma spelfilosofi. Också en liknande filosofi vad Samper själv är uppfostrad med under hela sin karriär i Barcelona. Passningsgeniet kommer komma väl till pass på Granadas mittfält och kan bli en stor behållning under säsongen.

Pablo Piatti (från Valencia till Espanyol)
Jag älskar karaktärer som Pablo Piatti. Sådana som aldrig ger upp, aldrig tar någonting för givet och aldrig klagar. Jag hade önskat att Piatti fick ut mer i Valencia. Han ville det så mycket, och klubben gav inte alltid den respons han förtjänade tillbaka. Nu blev det Espanyol för Piatti som jag tror kommer passa argentinaren perfekt. En mindre klubb men ändå på frammarsch. Vad han uträttade under sina år i Almería gjorde han till en av La Ligas mest jagade spelare. Det är dags att han kommer tillbaka till den nivån.

ANNONS

Vem/vilka värvningar tror ni kommer bli de mest lyckade?

Publicerad 2016-09-05 kl 22:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto