Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tre anledningar till Real Madrids usla månad

Sex raka matcher utan att imponera nämnvärt. Och utan att ha – Borussia Dortmund undantaget – stött på motstånd som borde innebära stor problematik för Real Madrid.

Det är fortfarande ett lag som poängmässigt delar serieledningen med Atlético i skrivande stund, och som har allt i egna händer gällande gruppsegern i Champions League.

Men med tanke på att såväl Barça som Atleti tappade oväntade poäng under säsongsinledningen hade Madrid ett guldläge att göra ett tidigt ryck. Nu har man släppt upp Atlético jämsides och Barcelona kan gå förbi vid seger mot  Celta Vigo i kväll.

ANNONS

Framför allt är det spelet som inte varit jämbördigt med hur det såg ut under Zinedine Zidane i våras. Och trots ett förhållandevis enkelt spelschema den senaste månaden har poängtappen avlöst varandra. Mot Espanyol (borta), Villarreal (hemma), Las Palmas (borta) och Eibar (hemma) har det bara blivit en seger. Och den 2-0-viktorian mot Espanyol var lämnade en del att önska i spelet.

Det första jag vill poängtera och som också är enormt häpnadsväckande är bristen på skärpa framför mål. Real Madrid har skjutit 76 skott de senaste fyra ligamatcherna. Det är väldigt mycket.

Bara sex skott har gått i mål.

Nummer två går givetvis hand i hand med den första orsaken. Det är Cristiano Ronaldos frånvaro i målprotokollet. Jag köper dock att det är en fråga om fysisk status. Han fick en lång semester på grund av EM och inte i närheten till den försäsong han egentligen hade behövt för att vara i full form vid det här laget. Hans insats mot Dortmund i Champions League tidigare i veckan väckte dock hopp om att formen närmar sig – och med den kommer Madrids målstatistik också skjuta i höjden.

ANNONS

Nummer tre: Casemiro. Den underskattade brassen har varit skadad den senaste månaden och det har märkts – trots att det på pappret varit matcher där Madrid inte alla gånger ska behöva vara beroende av en bollvinnare på mittfältet.

Toni Kroos och kompani axlar mer än väl uppspelsfasen då hela övriga mittfältet är bättre passningsspelare än Casemiro. Men för den defensiva balansen och tryggheten erbjuder hans spelarprofil någonting ovärderligt – och det finns ingen liknande spelartyp i truppen. Casemiro har varit saknad.

Nu är det som sagt ingen större fara på torpet rent poängmässigt. Allt talar för att Real Madrid kommer växa sig starkare under säsongen, precis som var fallet i fjol. Men det som är oroväckande är de oväntade poängtappen mot lag som man på pappret ska ta ganska enkla poäng emot. Och att det skett så ofta på så kort tid.

***

Isco, Isco, Isco…

Fick äntligen chansen efter en tuff säsongsstart. Blev utbytt. Kommer fortsätta ha det tufft.

Jag trodde verkligen Isco var en av spelarna som skulle lyfta under Zidane. Just nu är känslan att det inte klickar hundraprocentigt mellan parterna.

ANNONS

***

Majestätisk vecka för det andra storlaget från huvudstaden. Först 1-0-triumfen mot Bayern och i dag en imponerande 2-0-seger på Mestalla. Detta trots att Diego Alves – världens bästa straffmålvakt – räddat två straffar.

Kanske dags att Atleti ger någon annan än Antoine Griezmann förtroendet som ordinarie straffskytt? Diego Simeone antydde dock raka motsatsen på presskonferensen efter matchen mot Bayern, där han också brände en straff, men vi får se om den idén ändras nu.

Kévin Gameiro var rätt säker från elva meter i premiären mot Alavés. Han bör ligga ganska bra till nu.

Hur bra till Atlético ligger efter kvällens slut återstår att se. Just nu är man i serietopp.

Publicerad 2016-10-02 kl 20:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto