Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sevilla är det spanska ljuset i CL-mörkret

Pinthorp

Atlético de Madrid är det enda laget som efter fyra Champions League-omgångar står på lika många segrar. Gemensamt för samtliga? Det har varit uddamålssegrar.

Tre 1-0-triumfer innan FC Rostov, minsann, sprätte upp Atleti-försvaret och gjorde mål på Jan Oblak i Champions League för första gången sedan finalen förra säsongen.

Värt en poäng bara det, egentligen.

Nu blev det ingen för ryssarna, trots en väl genomförd match mot ett ganska tröttkört Atlético som tycktes ta lite för enkelt på uppgiften.

Till slut klev Antoine Griezmann fram på nytt och frälste Atlético i fjärde tilläggsminuten och fixade järngrepp om förstaplatsen i gruppen, lite extra klirr i kassan och prestigefaktorn att som enda lag vunnit alla matcher i säsongens CL.

Det var annars precis i sådana här matcher, mot ett på pappret mycket sämre lag som försöker göra det trångt på egen planhalva, som Atlético behöver Nicolás Gaitán. Nu var han inte med den här gången och det märktes att kreativitet i form av en spelare som dikterar tempot saknades. Den biten behöver Koke avlastning med.

Annons

Nu redde det sig för Atlético ändå, som så många gånger förr. Och med Griezmann bättre än någonsin, en exploderande Yannick Carrasco och en Kévin Gameiro som åtminstone hittat målformen i ligaspelet ser offensiven fasansfullt stark ut.

***

Spelmässigt var det dock ett annat spanskt lag som fyllde det deppiga höstmörkret med fotbollsljus. Nä, varken Barcelona eller Real Madrid – Sevilla.

Och för var dag som går framstår det mer och mer som att klubben inte kunde agerat bättre på sommarens transfermarknad än man gjorde. Unai Emery var aldrig rätt man att ta Sevilla till nästa steg. Han hade precis samma problematik i Valencia där han prenumererade på tredjeplatsen i ligan men aldrig lyckades närma sig varken Barça eller Madrid i det inhemska spelet eller nå framgång ute i Europa.

Med Sevilla var det omvänt, och de tre Europa League-titlarna kanske ser något bättre ut än vad de egentligen är för Emery.

Annons

Nu har klubben gått vidare med Jorge Sampaoli som med karisma, flexibilitet och en stor dos energi klivit in och gjort Ramón Sánchez Pizjuán till sin och Sevillas egen borg mer än någonsin.

I går saknades Samir Nasri med spelade mindre roll. Jag har länge eftersökt Matías Kranevitter på det centraldefensiva mittfältet där det ändå för sägas att Steven N’Zonzi vuxit in i kostymen, och i går fick båda spela från start och svarade med att käka Dinamo Zagrebs mittfält.

4-0 blev det på Sánchez Pizjuán under en nästan drömlik Sevilla-kväll. Formkurvan fortsätter peka uppåt, både Ben Yedder och Vietto gjorde mål, och som grädden på moset spelade Juve och Lyon oavgjort.

Det är inte klart i praktiken, men vi kan mer eller mindre redan nu slå fast att Sevilla – hör och häpna – inte spelar Europa League nästa säsong.

Annons

För första gången sedan säsongen 2009/10 – då man gick vidare från en enkel grupp med Stuttgart, Rangers och rumänska Unirea Urizeni men ändå rök i åttondelen mot CSKA Moskva – är Sevilla på väg mot nytt Champions League-slutspel.

Och när Barcelona märkbart saknade ordinarie mittlås och en kapten på mittfältet i Manchester samtidigt som Madrid bjöd Legia Warszawa på en poäng var Sevilla definitivt det spanska ljuset i CL-mörkret.

***

Gareth Bale ändå, det målet skojar man inte bort.

Och han spelade knappast för ett nytt kontrakt. Snarare bevisade varför han precis har kritat på ett nytt och långt avtal.

***

Lite mer än timmen innan John Guidetti kliver ut på en arena där han skapa oreda förut. Han har tjatat och retat upp Ajax-supportrarna rejält inför mötet men i kväll har han ingen annan än sig själv att bevisa någonting för.

Annons

Málaga uppges kika på Guidetti och Felipe Caicedo som en potentiell ersättare till skadade Charles och det senaste är att även Valencia – stod på förstasidan på SuperDeporte – riktat blickarna åt Guidetti.

Ska han vara kvar i Celta Vigo gäller det dock att börja prestera. Nu.

Publicerad 2016-11-03 19:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto