POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Madrid klampar in till El Clásico i behaglig sits

“Llegan los refuerzos”.

Ja, det har varit klara besked från de spanska tidningarna i veckan.

El Clásico är runt hörnet, vilket givetvis inte bara betyder fulspel mellan Barcelona och Real Madrid som medför en del spel för galleriet, utan som en rejäl krydda på det heta mötet också ett medialt fulspel mellan de katalanska tidningarna och Madrids motsvarigheter.

I huvudstaden trycks det på pessimismen i Barcelona. Leo Messi har inte tränat hundraprocentigt, Jordi Alba och Gerard Piqué dras med skavanker och framför allt är formen den sämsta på hela säsongen.

Framför allt trycker man också på “Llegan los refuerzos” – de förstärkningar som faktiskt är tillbaka i båda lagen inför Clásico.

För Real Madrids del är Casemiro, som fick viktiga minuter mot Leonesa i Copa del Rey tidigare i veckan, tillbaka. Om han startar eller ej är information som Zinedine Zidane sitter inne på och beror framför allt på vilken taktisk uppställning han väljer att prioritera. Ett mer defensivt präglat mittfält med Casemiro i den defensiva rollen gör att en offensiv spelare måste offras – men å andra sidan vore det som en seger att spela hem ett kryss för Madrid.

Sex poäng skiljer lagen i nuläget och att genomföra en höst utan förluster på varken Vicente Calderón eller Camp Nou ger Madrid ett enormt försprång.

Den andre spelaren som är tillbaka är Andrés Iniesta – i katalansk media gärna uppmålad som “Mr Clásico”. Vilket i sig inte är så konstigt. Den lille vampyren har ju en vana att ofta kliva fram i de absolut viktigaste matcherna och viktigaste skedena. Det har han om inte annat praktiserat i flera Clásico-tillställningar tidigare, senast för ett år sedan i mötet på Santiago Bernabéu, då delar att hemmapubliken gav applåder till Iniesta.

Och även om Casemiros återkomst är en fin nyhet för Madrid, är förstås Iniestas comeback av desto större dignitet för Barça. Att laget har hackat sedan hans skada mot Valencia är en underdrift. Bara några dagar innan Iniesta skadade sig hade Barça visat upp en fantastisk fotboll hemma mot Manchester City som slogs tillbaka med 4-0.

Utan Iniesta har Barcelona nu spelat sju matcher i följd. Facit är tre segrar, tre oavgjorda och en förlust. Framåt har det enbart producerats åtta mål – den sämsta noteringen under Luis Enriques sejour som tränare i klubben.

Det är högst troligt inte en enskild faktor som ligger till grund för Barças problem den senaste månaden. Men avsaknaden av Andrés Iniesta har varit mer smärtsam och kännbar än på väldigt länge vilket bara understryker viktig ovärderlig pelare han är i det här lagbygget.

Det är fortfarande Real Madrid som kommer till spel helt utan press (nåja) och definitivt kan – och bör – spela på resultat. Oavgjort vore som seger. För Barças del finns inga ursäkter, och trots att det bara är omgång 14 som ska spelas till helgen finns det en överliggande känsla av att titelracet redan på lördag kväll kan peka åt ett håll.

Publicerad 2016-12-02 kl 00:49

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå