Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Jag blir förvånad om inte fyra spanska lag spelar CL-kvart

Inte alla, men åtminstone i en klar majoritet av fallen hade de spanska lagen varit favorit inför Champions respektive Europa League-slutspelet efter nyår – oavsett vad det hade blivit för motståndare.

Men dagens lottning får betraktas som tämligen gynnsam med spanska ögon sett. Det hade kunnat se tuffare ut. Av de sju lag som är kvar i Europa-spelet bör definitivt fem ta sig vidare och gäller som rätt stora favoriter i sina bataljer.

REAL MADRID vs. Napoli
Det är aldrig enkelt att åka till San Paolo. Aldrig. Häxgrytan och stämningen som skapas – framför under de största av matcher – är närmast unik och det kommer Real Madrid-spelarna känna av. Ändå är Madrid storfavorit och med ett hemmamöte i ryggen inför returen ska Napoli lyckas avväpnas.

80-20 fördel Real Madrid.

SEVILLA vs. Leicester
Nämnde i går att Sevillas drömlott är Leicester City. Oerfaren klubb i sammanhanget, liksom ett spelarmaterial som inte är vana vid den här typen av matcher. Nu var det förvisso ett tag sedan Sevilla spelade slutspelsmatch i Champions League – men med tre raka EL-titlar i ryggen, ett tryggt hemmaspel och en flexibel Jorge Sampaoli på tränarbänken som ser ut att stormtrivas i sin nya klubb bör Sevilla klara det här.

75-25 fördel Sevilla.

BARCELONA vs. Paris Saint-Germain
Helt plötsligt ganska ljummen uppmärksamhet i svensk media. Förstås. Nu finns han inte där längre, den gängliga svensken i PSG:s backline som lockar rubriker mer än någon annan. Målskyttet har ersätts alldeles utmärkt av Edinson Cavani – men PSG har tragglat både i Champions League och i ligaspelet. Barça favorit.

75-25 fördel Barcelona.

ATLÉTICO vs. Leverkusen
Repris av åttondelsfinalen säsongen 2014/15. Mötet där Jan Oblak fick hoppa in för en skadad Miguel Ángel Moyà och övertog rollen som förstekeeper i Atlético efter en briljant insats och en av hjältarna i straffläggningen som tog Atleti vidare. Det var tufft den gången, och lär bli tufft även nu. Motstånd som Bayer Leverkusen passar sällan Atlético. Däremot är cupspelet Diego Simeone och hans manskaps favoritgren – och det vill till mycket för att laget ska falla redan i den här rundan.

80-20 fördel Atlético.

ATHLETIC vs. APOEL
Drömlottning för Athletic. Inte för att APOEL på något sätt skall underskattas – laget har gått långt i Europa-spelet flera gånger de senaste åren – men av de tänkbara alternativen spelar gänget från Cypern en fotboll som bör passa Athletic bra. Med sin styrka och flexibilitet tar sig Athletic vidare här.

85-15 fördel Athletic.

CELTA VIGO vs. Shakhtar Donetsk
Den här är tuff. Den här är riktigt tuff. Med sin långvariga rutin från sammanhanget och sina skickliga brassar offensivt är Shakhtar en riktigt svår lottning. Celta Vigo kan spöa precis vilket lag som helst på hemmaplan, men har trevat på bortaplan. Sätter man bortafighten är chansen övervägande – men det här känns vidöppet.

50-50.

VILLARREAL vs. Roma
Vilken superbetalj på förhand! Klart roligast i Europa League, för undertecknad personligen. Kanske för att jag har en viss typ av relation till såväl Villarreal som Roma.

Nåväl. Mötet känns i dagsläget lika öppet som Osasunas försvar och dagsform kommer avgöra. Spontant väger jag över lite åt Roma-hållet – men ett toppat Villarreal kommer ta det här. Extra kul kryddning med tanke på alla italienska kopplingar som finns i Villarreal för tillfället, det här blir en rysare.

50-50.

***

Jag blir genuint förvånad om inte fyra spanska lag spelar kvartsfinal i Champions League. Men det är sällan alla favoriter går vidare och jag tror inte lagen har råd att spela alldeles för lågt under sin hundraprocentiga förmåga för att hamna i enorma bekymmer.

Europa League? Ja, jösses. Mer öppet. Som brukligt, med andra ord. Men nu när Sevilla inte tar hem titeln tror jag inte heller att ett spanskt lag tar över. Alla tre kan gå långt, men magkänslan säger att inget lag når hela vägen. Det vore dock en överraskning om inte lag är kvar efter första slutspelsrundan.

Publicerad 2016-12-12 kl 18:23

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons